Radoslav Filipović (©MN Press)
Radoslav Filipović (©MN Press)

LEN Kup Evrope: Ranđelović i Mitrović potopili Šabac, šanse srpskih klubova za prolaz ravne čudu

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.10.21. | 22:26

Vojvodina ispustila AEK u Novom Sadu

Šanse Šapca i Vojvodine da se plasiraju u narednu fazu LEN Kupa Evrope svedene su na minimum. Praktično bi predstavljale senzaciju posle raspleta današnjeg dana u kome srpski predstavnici u drugom posnazi takmičenju na Starom konktinentu nisu upisali niti jednu pobedu. Šapcu i Vojvodini je potrebno čudo u nedelju, kako ne bi doživeli eliminaciju.

Vaterpolisti Šapca bili su u dobroj poziciji pred poslednje dve utakmice u grupnoj fazi kvalifikacionog turnira u Utrehtu, ali je u startu bili jasno da im je preko potrebna jedna pobeda u danu kada dva puta uskaču u bazen. Iz dve utakmice sakupili su bod, više ne zavise od sebe, nego od drugih rezultata. Da bi se šabački Delfini domogli naredne runde takmičenja potrebno je da im se sutra poklope dva rezultata: Da Duizburg savlada Utreht i da Vašaš bude bolji od Turkoana.

Izabrane vesti

U prvoj od današnje dve utakmice Šapčani su remizirali sa francuskim Turkoanom – 6:6 (2:2, 1:1, 1:2, 2:1). Ukoliko Šapčani ne prođu dalje, isključivo će moći da se ljute na sebe. Protiv Utrehta su prokockali dva gola prednosti u završnici i osvojili samo bod, a protiv tima iz Lila su primili gol 11 sekundi pre kraja utakmice i, takođe, odigrali nerešeno.

Turkoan je bio prilika koja se nije smela propustiti, jer Šapčani, očekivano, nisu imali šta da traže protiv mađarskog Vašaša – 9:5 (1:0, 3:2, 3:1, 2:2). Mađari za koje nastupaju spski reprezentativci Sava Ranđelović i Branislav Mitrović, kao i crnogorski vaterpolista Draško Brguljan, lako su izašli na kraj sa Šapčanima, utefterili su treći trijumf i zadržali maksimalan učinak posle tri odigrane utakmice na kvalifikacionom turniru.

Nisu vaterpolisti Šapca imali rešenje za Draška Brguljana, koji je postigao tri gola, baš kao ni za Miroslava Randića iz Turkoana. I Randić je tri puta tresao mrežu gola Šapčana, a najveća razlika u odnosu na prve dve kvalifikacione utakmice jeste ta što su rivali pronašli put i način da zaustave Kristijana Šulca. Ne u potpunosti, ali taman toliko da učine Šabac znatno manje opasnim. Kristijan Šulc je zbirno u prve dve utakmice postigao devet golova, dok je u naredne dve samo tri puta pogađao metu.

Vaterpolisti Vojvodine ne koriste na najbolji način prednost domaćeg terena. Ni posle drugog dana kvalifikacionog turnira u Novom Sadu ne znaju Lale za trijumf. Ali su, za razliku od subote, danas ostale neporažene. Vojvodina je remizirala sa grčkim AEK-om – 9:9 (3:2, 2:3, 2:2, 2:2).

Vojvodinu je u prvom kolu potopio španski Sabadelj, pa je Novosađanima neophodno, kao i Šapčanima, da im se poklope rezultati na dve utakmice. Moraće Vojvodina da tuže mađarski BVSC, koji je do sada najviše pokazao u toj grupi, a Sabadelj da ostane bez ijednog boda protiv AEK-a. Malo verovatan scenario...

Odigrala je Vojvodina daleko bolje prtov AEK-a, nego što je to bio slučaj protiv Sabadelja. Imala je pobedu u šaci, ali je na 29 sekundi do kraja Nikola Vukčević savladao Pavla Gavrilovića. Aek je tim golom stigao do boda, a Vojvodina je propustila priliku da iz poslednjeg napada pogodi za trijumf. Kod Novosađana su trojica igrača postigla po dva gola – Nikola Bursać, Ilija Prekogačić i Nikola Bogdanović.


tagovi

VK ŠabacVK VojvodinaLEN Kup Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara