Vaterpolisti Šapca (©MN Press)
Vaterpolisti Šapca (©MN Press)

LEN Kup Evrope: Šapcu se poklopile zvezde, Vojvodina eliminisana

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.10.21. | 13:15

Srbija na međunarodnoj sceni ostala sa četiri predstavnika

Za uspeh u sportu nekada je potrebno i malo sreće. Ona se u Holandiji osmehnula vaterpolistima Šapca. Poslednjeg dana takmičenja neophodno je bilo da se poklope dva rezultata šabačkim Delfinima kako bi prošli u narednu fazu LEN kupa Evrope. Da Duizburg nadigra Utreht, kao i da Vašaš bude bolji od Turkoana. Oba uslova su se ispunila, pa Šabac ide dalje.

Vašaš nije kalkulisao iako je i pre četvrtog kola znao da je overio prolaz. Bez većih problema tukao je francuski Turkoan – 11:7 (2:3, 5:1, 3:1, 1:2). Tim za koji nastupaju Sava Ranđelović i golman Branislav Mitrović obradovao je Šapčane, a isto je učinio i Duizburg, koji je razneo ekipu Utrehta, organizatora jedne od četiri kvalifikacionih grupa – 17:10 (7:4, 5:2, 2:0, 3:4). Do poluvremena je Dizburg rešio pitanje pobednika, a prvi među jednakima u pobedi nemačkog tima bio je Mark Gansen sa četiri gola. Jedan manje postigli su Đorđe Tanasković, Lazar Kilibarda i Jan Bukalo.

Izabrane vesti

Protivnici su odigrali za Šapčane, ali Vojvodina nije uspela da napravi čudo. I pre utakmice sa mađarskim BVSC-om znala je da je eliminisana, pošto je Sabadelj trijumfovao nad AEK-om – 10:8 (3:3, 2:1, 2:2, 2:1). Vaterpolisti Vojvodine pružili su snažan otpor BVSC-u, ali ni u trećoj utakmici na novosadskom bazenu „Slana bara“ nisu uspeli da upišu trijumf – 14:11 (3:3, 4:4, 2:2, 5:2).

Konstnatno je Vojvodina držala priključak za Mađarima, nije im dopuštala da se odlepe i početkom četvrtog kvartala posle gola Dragoljuba Rogača čak imala i vođstvo. Zakuvalo se u završnici susreta, prštala su isključenja... A u mađarskom timu probudio se Mikloš Čapo. Svezao je tri gola i prelomio utakmicu. Mikloš Čapo i Janoš Mesaroš bili su najefikasniji akteri susreta, postigli su po pet golova. U redovima Vojvodine su se Dragoljub Rogač i Aleksandar Radanović tri puta upisali na listu strelaca.

Srbija je u sezonu krenula sa ped predstavnika u Evropi. Posle prve sedmice na međunarodnoj sceni ostala je na četiri. Novi Beograd i Radnički učesnici su grupne faze Lige šampiona, Šabac nastavlja takmičenje u LEN Kupu Evrope, a idućeg vikenda evropske obaveze kreću za Crvenu zvezdu. Crveno-beli u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrajuprotiv HAVK Mladosti, Monpeljea i Apolona, a turnir se održava u Zagrebu, na bazenu „SC Mladost“.


tagovi

VK ŠabacVK VojvodinaLEN Kup Evropevaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara