Odbojkašice Železničara (MN Press)
Odbojkašice Železničara (MN Press)

Lider Železničar tri i po meseca ne zna za poraz na domaćoj sceni

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.02.22. | 12:48

Lajkovčanke će večeras protiv Inđije pokušati da ostvare 15. pobedu u nizu u domaćim takmičenjima

Pravi zalet uhvatile su devojke iz Lajkovca. U novembru, decembru, januaru i februaru - Železničar nije nijednom osetio ukus poraza u domaćim odbojkaškim takmičenjima. Pognute glave izabranice Branka Kovačevića izašle su sa terena tokom tog perioda samo kada su igrale sa turskim Ezačibašijem u CEV kupu.

Pobedničku seriju na domaćoj sceni mogu da nastave večeras na domaćem terenu (19 časova) - rival im je ekipa koja je jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone - Inđija. Poslednji poraz Lajkovčanke su na dva glavna fronta doživele 23. oktobra od Jedinstva, a posle toga su nanizale deset pobeda u Superligi i četiri u Kupu Srbije. Trenutno su na liderskoj poziciji u ligi sa 12-2 i 35 osvojenih bodova, uz utakmicu više od Jedinstva (11-2, 34 boda).

Izabrane vesti

Železničar i Inđija su se samo jednom sastali do sada. Bilo je to u prvom delu sezone u Inđiji, kada su Kovačevićeve izabranice slavile - 3:0 (25:17, 25:18, 25:16). Tada se posebno istakla u pobedničkom timu Jovana Mirosavljević sa 20 osvojenih poena.

Ekipa Nikole Jerkovića je prethodne sezone izborila plasman u najviši rang... Očekivalo se da se u eliti bore za opstanak, ali su se mnogi favoriti protiv njih opekli. Trenutno su na šestoj poziciji sa pet pobeda i osam poraza.

U ostalim utakmicama dana sastaju se Partizan i Srem, kao i Klek i Spartak Subotica. Dva velika derbija na programu su u nedelju - Zvezda će na Banjici ugostiti Ub, dok će TENT u Obrenovcu odmeriti snage sa Jedinstvom.

SUPERLIGA ZA ODBOJKAŠICE - 15. KOLO

Subota

17.00: Partizan - Srem

19.00: Železničar - Inđija

20.00: Klek - Spartak Subotica

Nedelja

15.30: Crvena zvezda - Ub

19.00: TENT - Jedinstvo Stara Pazova


tagovi

ŽOK Železničar LajkovacŽOK PartizanSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara