Darko Brguljan (©Reuters)
Darko Brguljan (©Reuters)

Liga šampiona: Jug i Hanover u nedelju za peto mesto

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 16:46

Još jedan razočaravajuć nastup Olimpijakosa na završnom turniru u Beogradu

Kada se ispadne iz bitke za trofej, slede utakmice koje niko ne voli da igra. Utučeni vaterpolisti Hanovera, Oplimpijakosa, Marselja i Juga morali su u ranijem terminu u bazen, kako bi se definisale pozicije u razigravanju. U nedelju će za peto mesto u Ligi šampiona igrati nemački Hanover i Jug iz Dubrovnika, dok će program otvoriti Marselj i Olimpijakos.

Pirejski tim najviše je podbacio u Beogradu i jedva čeka da se vrati na obalu Jonskog mora. Barseloneta je u četvrtfinalu oduvala Olimpijakos, a crveno-beli su dobili packe i od Hanovera. Nemački predstavnik je slavio na bazenu „11. april“ sa 10:8 (2:1, 4:2, 3:3, 1:2).

Izabrane vesti

Prebacio je Hanover očekivanja u četvrtfinalu protiv Pro Reka, a kao i tokom cele godine i na završnom turniru nosili su ga crnogorski reprezentativci. Briljirao je Aleksandar Radović protiv Olimpijakosa, a nešto slabiji nastup u drugom meču u Beogradu imao je Darko Brguljan. Šest lopti poslao je Aleksandar Radović u mrežu Pirejaca, u drugom poluvremenu zaslužan je bio za tri od četiri gola svog tima i pogurao je Hanover u bitku za peto mesto. Brguljan mu se priključio sa jednim golom, a na drugoj strani je Konstrantinos Genidunijas bio najefikasniji sa tri gola.

Dubrovački Jug je u drugom meču dana nadigrao francuski Marselj, koji je popravio utisak, ali to nije bilo dovoljno da se savlada hrvatski sastav – 16:13 (1:1, 4:6, 5:5, 3:4)

Andrija Prlainović i saigrači otvorili su bolje utakmicu, držali su se do poluvremena i potonuli. Srpski reprezentativac je u finišu drugog kvartala postigao dva gola, Marselj se odlepion na plus dva, ali su Aleksandros Papanastasiju, Loren Fatović i Marin Tomasović proradili u pravom trenutku za Dubrovčane.

Raspucali su se vaterpolisti Juga u nastavku, sve im je išlo od ruke, a Francuzi su samo jednom uspeli da priđu na gol zaostatka. Dubrovčane je do pobede vodio Aleksandros Papanastasiju sa pet postignutih golova iz 10 pokušaja, a Havijer Garsija, Loren Fatović i Danil Merkulov dodali su po dva. Kod Marselja je Igo Krusila bio najefikasniji sa četiri gola, a Andrija Prlainović je ostao na ona dva iz završnice prvog dela igre.

ZA PLASMAN OD 5. DO 8. MESTA:

Hanover - Olimpijakos 10:8 (2:1, 4:2, 3:3, 1:2)

Marselj - Jug 13:16 (1:1, 4:6, 5:5, 3:4)

POLUFINALE, LIGA ŠAMPIONA:

18.00: (1,85) PRO REKO (6,50) BARSELONETA (2,55)

20.30: (1,85) FERENCVAROŠ (6,50) BREŠA (2,55)


tagovi

VK HanoverVK OlimpijakosVK JugVK MarseljLiga šampiona u vaterpoluvaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara