"Poster Evropskog klupskog šampionata u džudou"
"Poster Evropskog klupskog šampionata u džudou"

Liga šampiona u Beogradu

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.12.16. | 15:22

U hali Pionir u subotu Evropsko klupsko prvenstvo u džudou. Srpske predstavnike predvodi šampion Crvena zvezda

Poster Evropskog klupskog šampionata u džudouDžudo savez Srbije i DŽK Crvena zvezda domaćini su Evropskog klupskog prvenstva – Lige šampiona u džudoau ove subote u čuvenoj Hali Pionir, sada poznate pod nazivom "Aleksandar Nikolić".

Ovogodišnja Liga šampiona Starog kontinenta okuplja 18 muških i 14 ženskih timova. Srbiju će u muškoj konkurenciji predstavljati aktuelni šampion Superlige, Crvena zvezda kao i timovi Rakovice i Kinezisa iz Niša. U ženskoj konkurenciji boje Srbije će braniti šampioska ekipa Slavije iz Novog Sada, kao i ODŽK Beograd i Borac iz Novog Sada.

Izabrane vesti

Džudisti Crvene zvezde, aktuelni šampioni Superlige Srbije ne kriju da im je želja da nadmaše rezultat ostvaren u Holandiji pre dve godine kada su osvojili bronzanu medalju. Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije ističe da su se srpski klubovi vratili na evropsku scenu.

"Džudo klub Crvena zvezda i Džudo klub Rakovica su stalni učesnici Lige šampiona. Crvena zvezda 2014. godine bila je treća i ušla među osam najboljih. Ovo je prilika i da naša dva ženska tima učestvuju prvi put posle dugog niza godina. Nadam se da ćemo i u klupskom džudou napraviti iskorak. Pored naših takmičara koji nose nacionalni grb, i naši klubovi će biti prepoznatljivi u Evropi", rekao je Ivan Todorov.


tagovi

SrbijaIvan TodorovEvropadžudoborilačke veštine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara