Alvaro Granados (©MN Press)
Alvaro Granados (©MN Press)

Ligu šampiona protresla korona, Novom Beogradu pobeda za zelenim stolom

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.11.22. | 13:58

Špandau nema dovoljno zdravih igrača za utakmicu…

Nova sezona – stari problemi. Nije ni počela Liga šampiona, a klubovi su naišli na dobro poznate poteškoće. U Špandau se „uvukla“ korona, neće se Berlinci boriti za trofej Superkupa Nemačke, neće kada i ostali zaigrati ni u elitnom takmičenju.

Berlinski klub otkazao je utakmicu sa Novim Beogradom, vicešampionom Starog kontinenta. Poslednje testiranje pokazalo je da je čak sedam igrača pozitivno na virus korona, a veliko je pitanje da li je tu kraj. Buknula je korona u Špandauu, pa će timu Živka Gocića, izvesno, biti dodeljena za zelenim stolom.

Izabrane vesti

Špandau je otkazao utakmicu Lige šampiona sa srpskim i regionalnim prvakom, a LEN će u narednim danima doneti konačnu odluku. Pređašnja iskustva govore da će Novi Beograd zaraditi tri boda bez bitke u bazenu, odnosno da će mu biti dodeljen trijumf rezultatom – 10:0.

U nemačkom klubu nisu optimistični da će se do srede, kada je trebalo da se odigra utakmica, nešto promeniti…

Ne očekujemo da ćemo moći da igramo utakmicu Lige šampiona sledeće sedmice. Pretpostavljamo da će još jedan ili dva igrača biti pozitivni. Iz tog razloga ovaj meč smo morali da otkažemo. Doneli smo tu odluku teška srca. Smatramo da je ova utakmica za nas izgubljena“, navodi se u saopštenju Špandaua.

Umesto osam utakmica u Ligi šampiona će se iduće nedelje igrati sedam. Četiri 15. novembra i jedna manje dan kasnije. U prvom kolu Lige šampiona koplja će ukrstiti: Olimpijakos – Pro Reko, Radnički – Vuljagmeni, Hanover – Jadran Split, Dinamo Tbilisi – Barseloneta, Marselj – OSC Budimpešta, Jug Dubrovnik – Breša i Sabadelj – Ferencvaroš.


tagovi

VK Novi BeogradŠpandauLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara