""
""

Ljubomir Vranješ novi selektor rukometne reprezentacije Srbije

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.05.13. | 17:17

Trostruki osvajač evropskog prvenstva i jednog svetskog predvodiće Orlove

Upravni odbor Rukometnog saveze Srbije postavio je Ljubomira Vranješa na mesto selektora srpske reprezentacije. Drugi izbor je bio Vladan Matić ali su se ljudi iz saveza odlučili za bivšeg reprezentativca Švedske.
"Između dva kandidata koja su pokazala veliku volju i hrabrost da pomognu rukometnoj reprezentaciji da se kroz preostale dve kvalifikacione utakmice plasira na Evropsko prvenstvo u Danskoj, članovi Upravnog odbora odlučili su elektronskim glasanjem da između dva sjajna profesionalca, ipak to bude Ljubomir Vranješ", istakao je predsednik RSS-a Velimir Marjanović.

Novog selektora reprezentacije u narednom periodu očekuju dve kvalifikacione utakmice za EP u Danskoj 2014. godine, prva 12. juna sa selekcijom Rusije, a druga 16. juna protiv Bosne i Hercegovine.

Izabrane vesti

Reprezentacija Srbije je treća u Grupi 7, sa pet bodova, koliko ima i Austrija koja ima za šest pogodaka bolju gol razliku od naše reprezentacije. Rusija je prva u grupi sa 6 bodova, dok se selekcija Bosne i Hercegovine nalazi na četvrtom mestu bez ijednog osvojenog boda. Na Evropsko prvenstvo idu dve prvoplasirane reprezentacije iz grupe.

Vranješ je ujedno i trener nemačkog bundesligaša Flensburga koji se nalazi na trećoj poziciji u prvenstvu, on će klub i reprezentaciju voditi paralelno.

(FOTO: Action images)


tagovi

Ljubomir VranješSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara