""
""

Lučić i Boston poput furije pregazili Pitsburg za šokantnih 2:0 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.13. | 09:00

Bruinsi deklasirale Pingvine na njihovom terenu sa ubedljivih 6:1u drugom meču finala Istoka

Još jednu fenomenalnu predstavu pružili su Boston Bruinsi usred Pitsburga. Ovoga puta su bili još ubedljiviji nego u prvom meču i slavili sa furioznih 6:1 za vođstvo od 2:0 u partijama u finalu plej-ofa istočne konferencije NHL.

Izabrane vesti

Sve je loše za Pingvine počelo već u prvom minutu kada je Sidni Krozbi napravio kardinalnu grešku na plavoj liniji Bruinsa što je iskoristio Bred Marčand i u 28. sekundu meča doveo gostujući sastav u vođstvo.

Krenuli su Pingvini u talase napade, ali su se ispromašivali i opet su kažnjeni kada je Nejtan Horton u 15. minutu pogodio na asistenciju Torija Kruga i udvostručio prednost Bruinsa. Potom je na scenu stupila napadačka linija raspoloženih hokejaša Bostona. Već u 17. minutu je bilo 3:0!

Horton i Milan Lučić su promešali odbranu Pitsburga, a češki as Krejči golom završio njihovu akciju, pa je Pitsburg već posle 17 minuta morao da menja golmana?! Uspeo je nekako domaćin da smanji i postigne taj dugo čekani gol preko Satera, ali su gosti ipak uspeli da sa tri razlike dobiju prvu trećinu pošto ni novi golman Fluri nije sprečio da spreči Marčanda da postigne drugi gol na meču.

Uprkos žestokim napadim domaćih, u drugom delu nije bilo pogodaka i bilo je jasno da Bruinsi idu kući sa maksimalne dve pobede iz Pitsburga. U trećem periodu igre su samo povećali prednost i golovima Bergerona i Bojčuka naneli težak poraz favorizovanoj četi iz Pitsburga.

Serija se sada seli na led u bostonski TD Garden gde Pingvini moraju da pobede u oba meča ako žele da vrate prednost domaćeg terena.

Pitsburg - Boston 1:6 (1:4, 0:0, 0:2) - rezultat u seriji 0:2

(FOTO: Action images)


tagovi

Boston BruinsBred MarčandhokejMilan LučićNHLPitsburg Pingvins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara