""
""

Ma, kakva bronza, ti si pravi dragi kamen! Ivana Španović osvojila Dijamantsku ligu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.08.16. | 22:21

Fantastičan uspeh naše najbolje atletičarke

Ca-ri-ca!

Sad i zvanično. Ako joj je sjajnije odličje u Rio de Žaneiru izmaklo zbog „jednog centimetra“ (toliko je iznosio prestup pri skoku koji bi joj garantovao srebro), u Lozani se sve vratilo. S merom.

Izabrane vesti

Ivana Španović osvojila je Dijamantsku ligu!

Još jedan sjajan uspeh najbolje srpske atletičarke, koja je na mitungu u Lozani, doslovce oduvala konkurenciju i - još bitnije - potvrdila prvo mesto u generalnom plasmanu, na kome se nalazila i pre današnjeg takmičenja.

Ivana je do trijumfa u Lozani stigla skokom 6,83 metra u drugoj seriji. Druga je bila Britanka Loren Judžin (6,79), a treća Ruskinja Darija Klišina (6,50). Sara Proktor iz Velike Britanije doskočila je na 6,48, a Tijana Bartoleta iz Sjedinjenih Američkih Dražava, koja je pre samo osam dana postala olimpijska šampinka skokom od 7,17, zaustavila se na 6,46.

Ovom pobedom, ukupno ukupno četvrtom ove sezone u Dijamantskoj ligi, Ivana Španović je ostala neuhvatljiva za pratioce. Trenutno ima 46 bodova, a s obzirom da su ostali još samo mitinzi u Cirihu i Briselu jasno je da niko ne može da je stigne. Amerikanka Britni Ris, srebrna iz Rija, zaostaje čak 20 bodova, a ako se za trijumf dobija deset bodova, sve je jasno.

Ivani Španović, kao pobednici Dijamantske lige, pripada i novčana nagrada u iznosu od 40.000 dilara.

Bravo!

(FOTO: Action images)


tagovi

skok u daljIvana ŠpanovićDijamantska liga 2016atletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara