Ane Mete Hansen (©AFP)
Ane Mete Hansen (©AFP)

Mađarice poslale Dansku u polufinale, pale i strašne Norvežanke

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.11.22. | 17:17

Evropsko prvenstvo za rukometašice: Naš severni sused pobedio domaćina sa 29:25 i eliminisao ga sa šampionata. U polufinalu igraće Francuska - Norveška i Danska - Crna Gora

Posle Norveške, Francuske i Crne Gore, poslednji polufinalista Evropskog prvenstva za rukometašice je Danska. Bronzana selekcija sa prošlog Svetskog prvenstva je i pre duela poslednjeg kola sa Norvežankama otišla među četiri najbolja tima, zahvaljući pobedi Mađarske nad Slovenijom sa 29:25, ali je uspela da pobedi evropskog i svetskog šampiona sa 31:29 i osvoji prvo mesto u Grupi 1.

U polufinalu u petak u Ljubljani gledaćemo reprizu Svetskog prvenstva iz Španije 2021. godine, duel Norveške i Francuske, dok će Danska da odmeri snage sa Crnom Gorom.

Izabrane vesti

Mađarska je u prvom meču poslednjeg kola grupne faze u dvorani Stožice napravila iznenađenje protiv izabranica selektora Dragana Adžića. Slovenke su imale šansu za polufinale pre poslednjeg kola, ali su poklekle u duelu sa našim severnim susedom i poslale Dansku u nokaut fazu.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, u drugom delu nastavka Mađarice su se odlepile i stigle do prvih bodova u drugoj fazi. Katrin Kuujber je bila nerešiva enigma za Slovenke. Postigla je devet golova, dok su Lukaš i Marton po četiri puta zatresle mrežu rivala. Kod domaće selekcije, standardno najbolja je bila levoruka Ana Gros sa šest pogodaka, dok je Nataša Ljepoja pet puta pogodila metu.

Šansu sa se nađe u polufinalu izgubila je Švedska koja je ostvarila Pirovu pobedu protiv Hrvatica sa 31:27 i kao treća u grupi igraće za peto mesto.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE

POLUFINALE

Petak

17.45: Danska - Crna Gora

20.30: Norveška - Francuska

ZA 5. mesto

15.00: Švedska - Holandija

POSLEDNJE KOLO DRUGE FAZE

Sreda

GRUPA 1 (LJUBLJANA)

Mađarska - Slovenija 29:25 (14:14)

Hrvatska - Švedska 27:31 (11:17)

Norveška - Danska 29:31 (13:12)

GRUPA 2 (SKOPLJE)

Rumunija - Nemačka 28:32 (14:16)

Holandija - Crna Gora 42:25 (21:15)

Francuska - Španija 36:23 (17:9)

***kvote su podložne promenama



tagovi

evropsko prvenstvo za rukometašiceženska rukometna reprezentacija Francuskeženska rukometna reprezentacija NorveškeŽenska rukometna reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara