Maja Ognjenović i Tijana Bošković (©MN Press)
Maja Ognjenović i Tijana Bošković (©MN Press)

Maja Ognjenović o Tijaninoj povredi: Koliko sam upućena nije ništa ozbiljno

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 22:08

"Kad god se neko u sred igre požali na nešto, ja se uplašim", rekla je iskusna reprezentativka posle meča

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Genta)

Prošla je Tijana Bošković među prvima kroz miks zonu, ali izjave nije davala. Samo je klimnula glavom i rekla da je sve OK. Naravno, zna se da je ona igrač koji će preći preko svačega, kako bi pomogla ekipi.

Izabrane vesti

O izlasku iz igre u drugom setu i povredi nešto više je ispričala igračica koja je kapiten, a ujedno i njena cimerka - Maja Ognjenović.

"Nekarakteristično... Kad god se neko u sred igre požali na bilo šta - ja se uplašim. Nije prijatno. Svaka od nas ima određene bolove u toku utakmice. Naravno, nije to sad da se izlazi na najmanji bol. Koliko sam upućena nije ništa ozbiljno. Nadam se... Sutra je slobodan dan. Tića je ipak bila mnogo opterećena kroz celu grupu. Igrala je sve mečeve, ajde da se izuzme ovaj jedan set koji je danas propustila. Nadam se da će uz terapiju, pregled, doktora i terapeuta koji su sa nama, sve biti rešeno", rekla je Maja za Mozzart Sport.

Pre toga se Ognjenovićeva osvrnula i na samu utakmicu.

"Kao što smo i očekivale - obezbedile smo prvo mesto u grupi maksimalnim rezultatom protiv uvek neugodne ekipe Belgije. Bili su mnogo oslabljeni neigranjem njihove najbolje igračice Herbots. Ali, na stranu to, mislim da smo veliki deo posla našim dobrim servisom - najpre u prvom, a onda i u drugom setu. Raspoloženi napadači, blok i odbrana su takođe funkcionisali na zadovoljavajućem nivou. Tako da mislim da moramo da budemo zadovoljni sa ovim što smo učinili. Sutra se selimo u Brisel, sa nestrpljenjem iščekujemo malo važnije mečeve. U nedelju igramo osminu finala, svakako da ćemo biti fokusirani, kao što je bio slučaj večeras, isključivo na našu igru, da sve elemente dovedemo na neki maksimum".

Švedska je naredni protivnik, jer je zauzela četvrtu poziciju u grupi C u Diseldorfu.

"Ja sam danas malo gledala utakmicu koju su igrale protiv selekcije Češke. Svakako da su sestre Hak i sestre Lazić okosnica ekipe. Nisu tim za potcenjivanje. Koliko god je to četvrto mesto u grupi možda pokazuje drugačije... Verujem da će biti maksimalno željne da se pokažu u najboljem mogućem svetlu. Kad krene ova faza takmičenja, ja volim da kažem da kao jedna od najboljih ekipa na svetu nemamo prava na bilo kakvo opuštanje. Protiv reprezentacija kao što je Švedska ne smemo sebi to da dozvolimo. Verujem da ćemo uz dobru video pripremu i dan pauze koji će nam svakako prijati, da ćemo ostvariti dobar rezultat", podvukla je Maja Ognjenović.



tagovi

Maja Ognjenovićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara