Maja Ognjenović (©MN Press)
Maja Ognjenović (©MN Press)

Maja Ognjenović sa MVP priznanjem u rukama (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 13:40

Reprezentativka Srbije predvodila Skandići do pobede protiv Valefolje

Maja Ognjenović sa Skandićijem protiv Maje Aleksić u dresu Valefolje - očekivano pobedu je odnela iskusnija reprezentativka Srbije koja u Italiji igra u znatno jačem timu.

Samo tri seta su bila potrebna njenoj ekipi da dođe do pete pobede u prvenstvu i tako nastavi da prati Koneljano, Novaru i Vero Volej Milano - 25:23, 25:14, 25:21.

Izabrane vesti

Najefikasnija na ovom duelu bila je Ekatarina Antropova sa 15 poena, ali njoj nije pripala MVP nagrada već Maji Ognjenović. Srpkinja je odlično organizovala igru Skandićija, bila je prilično raspoložena za nadigravanje i od nje je u velikoj meri zavisio razvoj događaja na terenu. Upisala je i jedan poen iz napada.

U poraženom taboru Aleksićeva se zaustavila na šest poena, uz realizaciju od 50 odsto (10-5). Imala je i jedan blok.

Derbi kola odigrale su ekipe Vero Volej Milana i Novare, a trijumf je otišao na stranu čete Marka Gasparija - 3:1. Nisu se mnogo Paola Egonu i drugarice umorile tokom nedelje kada su igrale prvi meč Lige šampiona protiv Jedinstva iz Stare Pazove, snagu su sačuvale za težu bitku protiv ekspedicije koju vodi Lorenco Bernardi.

Kao i obično najzaslužnija za trijumf bila je Egonu sa 30 osvojenih poena (napad 51-28, 55 odsto). Na drugoj strani najefikasnija je bila Vita Akimova sa 24 poena (napad 56-18, 32 odsto).

Koneljano je do šeste pobede stigao protiv Firence - 3:0, a na tom meču posebno se istakla Izabel Hak sa 19 poena (napad 23-16, 70 odsto). Zabeležila je dva asa i jedan blok. Tri greške je napravila sa servis linije, nijednom nije poklekla u napadu, niti je protivnik uspeo da je izblokira.

PRVENSTVO ITALIJE ZA ODBOJKAŠICE

7. kolo

Skandići - Valefolja 3:0

Kazalmađore - Busto Arsizio 1:3

Koneljano - Firenca 3:0

Pinerolo - Roma 3:0

Novara - Vero Volej Milano 1:3

Bergamo - Kjeri 2:3

Trentino - Kuneo 3:2



tagovi

ŽOK SkandićiMaja OgnjenovićMaja Aleksić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara