Timur Dibirov i Stojanče Stoilov (©AFP)
Timur Dibirov i Stojanče Stoilov (©AFP)

Makedonci veruju u čuda

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.04.21. | 12:34

Vardar dočekuje Vesprem u prvom meču osmine finala Lige šampiona za rukometaše. Tim srpskih reprezentativaca Petra Nenadića i Vladimira Cupare veliki favorit

Euforija u Makedoniji. Poslednjih godina rukometaši Vardara su bili zaduženi za slavlja kod naših komšija, a sada je nacija u transu posle velike pobede fudbalera protiv Nemačke sa 2:1 u Duizburgu u kvalifiakcijama za Mundijal u Kataru. Vratimo se na rukomet. Do prošlog decembra vladar Evrope Vardar danas (17.30) dočekuje bogati mađarski Vesprem u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Skopski velikan je drugi put na tronu Starog kontinenta stigao u junu 2019. godine upravo pobedom u finalu u Kelnu protiv skupocenog Vesprema.

Sada su snage promenjene. Mađarski šampion i učesnik prošlosezonskog F4 najjačeg klupskog takmičenja je i dalje jak, dok je Vardar u padu. Otišao je letos iz kluba bogati ruski biznismen Sergej Samsonenko. Crveno-crni se se koliko-toliko konsolidovali, ali čini se da su daleko od vrha. Navikao nas je Vardar na senzacije prethodnih godina, ali čini sa da je pred Stojančetom Stoilovim, Timurom Dibirovim, Ivanom Čupićem i ostalim asovima nemoguća misija. Vesprem dolazi u prestonicu Makedonije, u dvoranu Jane Sandanski, kao apsolutni favorit.

Izabrane vesti

18.45: (4,90) Vardar (10,0) Vesprem (1,25)

Mađarski šampion je i ove sezone, uz Barselonu i branioca krune Kil, najveći pretendent za titulu. Boje ovog kluba nose i dvojica srpskih asova, reprezentativci Petar Nenadić i Vladimir Cupara. Vesprem je bio drugi u Grupi B, odmah iza neporažene Barse, dok je Vardar bio tek sedmi u Grupi A, sa samo jednom pobedom i to protiv lidera šampionata Nemačke, Flenzburga.

Posle poraza u finalu Lige šampiona u junu 2019. godine, Vesprem je tri puta dobio Vardar, od toga dva puta u evro eliti i jednom u finalu SEHA lige prošle godine. Zanimjivo da su čak petorica rukometaša Vesprema nekada nosila crveno-crni dres skopskog tima – Dejan Manaskov, Vuko Borozan, Horhe Makeda, Rožerio Moraes i Danil Šiškarev.

Pari Sen Žermen sa fantastičnim Mikelom Hansenom je veliki favorit u Zlatorogu protiv slovenačkog šampiona Celja (20.45). Parižani su dobili svih osam utakmica protiv nekadašnjeg prvaka Evrope u poslednjih šest godina. Iako Milioneri ne blistaju ove sezone, lišeni su pomoći teško povređenog Nikole Karabatića, plasman u četvrtfinale ne bi trebalo da dođe u pitanje.

20.45: (7,75) Celje (13,0) PSŽ (1,12)

Jedan od neizvesnijih dvomeča igraju portugalski i danski šampion Porto i Olborg. Zmajevi su potrešeni smrću golmana Alfreda Kintane koji je preminuo posle infarkta. Porto je reagovao i iz Vesprema doveo mađarskog čuvara mreže Martona Sekelija.

20.45: (1,65) Porto (8,00) Olborg (2,70)

Olborg se sprema da narednih godina napadne evro tron. Od leta 2022. godine stiže danski bombarder Mikel Hansen iz Pari Sen Žermena, a već naredne sezone boje ovog kluba nosiće Islanđanin Aron Palmarson, sadašnji srednji bek Barselone, zatim Jaspen Nilsen koji stiže iz Rajn Nekar Levena, pa Kristijan Bjornsen, Sigvaldi Gudjonson, Jakob Hol... Stvara se skandinavski Drim tim koji je i ove sezone pokazao da može dosta, ali je trenutno, ipak, daleko od borbe za F4 Lige šampiona u Kelnu.

Podsetimo, utakmica Zagreb – Flenzburg je odložena zbog virusa korona u redovima hrvatskog kluba. Svi rukometaši su morali u izolaciju.

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Seged - Kil 28:33 (13:21)

Nant - Vive Kjelce 24:25 (14:12)

Četvrtak

18.45: (2,05) Motor Zaporožje (8,00) Meškov Brest (2,05)

18.45: (4,90) Vardar (10,0) Vesprem (1,25)

20.45: (7,75) Celje (13,0) PSŽ (1,12)

20.45: (1,65) Porto (8,00) Olborg (2,70)

Petak

18.45: Elverum - Barselona

Odloženo

Zagreb - Flenzburg

***kvote su podložne promenama


tagovi

RK PSŽEHF Liga šampionaRK VardarVespremMikel HansenPetar NenadićVladimir Cupara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara