(©Rukometna federacija Makedonije)
(©Rukometna federacija Makedonije)

Makedonija sa novim golmanima otišla na EP

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 14:13

Pet pozitivnih testova donelo je dva nova imena

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Rukometna reprezentacija Makedonije morala je da promeni sastav neposredno pred polazak na Evropsko prvenstvo koje se igra u Mađarskoj i Slovačkoj. Zbog problema sa koronavirusom selektor Kiril Lazarov će na raspolaganju imati dvojicu novih golmana.

Izabrane vesti

Među pet pozitivnih testova koji su se pojavili juče su dva bila golmanska. Na dan pre polaska u Debrecin pozitivne testove dobili su čuvari mreže Nikola Mitrevski i Marko Kizikj, krilo Goce Ojleski i levi bek Mihajlo Mladenović, zajedno sa još jednim članom stručnog štaba. Svi će biti u izolaciji narednih pet dana i neće putovati u Debrecin, a to će učiniti tek kada dobiju dva negativna PCR testa zaredom i svakako ako bude potrebno.

Lazarov je zbog novonastale situacije pozvao dvojicu novih golmana. Novi reprezentativci su Gradimir Čanevski i Blagojce Trajkovski iz Eurofarm Pelistera. Pored njih, među golmanima na spisku je i Martin Tomovski.

Leva krila na konačnom spisku putnika su Cvetan Kuzmanoski i Bojan Madžovski, levi bekovi su Filip Taleski, Filip Kuzmanovski i Marko Miševski, srednji bekovi su Filip Mirkulovski, Igor Đorđijev, Marko Mitev i Goran Krstevski, pivot poziciju zauzimaju Stole Stoilov, Žarko Peševski, Kostadin Petrov i Kristijan Simonovski, desni bekovi su Kiril Lazarov, Martin Velkovski i Martin Serafimov, dok su na poziciji desnog krila Nikola Kosteski i Goce Georgievski.

Makedonija će desetu godinu zaredom igrati na velikom takmičenju i nalazi se u grupi sa Slovenijom, Crnom Gorom i Danskom. Prvi meč igra se protiv Slovenaca, na programu je 13. januara.

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Rukometna reprezentacija Severne Makedonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara