Strahinja Rašović (©Starsport)
Strahinja Rašović (©Starsport)

Mandić i Granados prekratili muke Novom Beogradu u Španiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 21:00

Srpski i regionalni prvak trijumfocao uprkos činjenici da je igrao bez dva centralna beka

Novi Beograd neće osećati pritisak, kao ni protekle sezone, do završnog turnira Lige šampiona, ali grupnu fazu ovoga puta zbog silnih povreda ne može da iskoristi za uigravanje. Zdravstveni problemi konstantno prate tim Živka Gocića, u Španiji protiv Sabadelja je bio bez dva centralna beka, ali je srpski i regionalni prvak uprkos nedaćama uspeo da trijumfuje - 8:6. 

Zaigrao je novobeogradski klub bez Nikole Jakšića i Radomira Drašovića, morao je na drugačiji način da organizuje napade i očigledno je bilo da pati bez kreatora igre sposobnih da sa distance jednim pasom slome odbranu ili katapultiraju loptu pod prečku. Primoran je bio Gocić da improvizuje, da traži alternativna rešenja i izvukao se iz škripca. 

Izabrane vesti

Prošlogodišnji osvajač Kupa Evrope mučio je Novi Beograd, iako šut nikako nije služio Bernata Sanauhu. Španski bombarder promašio je sve, ispucao je sedam lopti, ali je Sabadelj do same završnice konstantno bio zaveslaj iza Novog Beograda.

Vicešampion Evrope želeo je sa krila da završava napade i što više napada sa zgodne strane, kao i da traži brze golove, kada odbrana rivala nije bila postavljena. Najčešće su Strahinja Rašović i Alvaro Granados preuzimali odgovornost i u meču na mali broj golova bili su najefikasniji, ali je ulogu junaka poneo Dušan Mandić. 

Kapiten Novog Beograda postigao je odlučujući gol, prelomio je meč u korist srpskog predstavnika i doneo mu još jednu pobedu u Ligi šampiona. Levoruki bombarder iz Boke je tri minuta pre kraja dao prvenac u Španiji, bio je to gol vredan trijumfa srpskog prvaka.

Sabadelj je ostao na začelju grupe, a jedini raspoložen kod domaćina bio je crnogorski reprezentativac Kanstantsin Averka. Belorus je tri puta tresao mrežu rivala i bio je zaslužan za polovinu golova španskog tima. ‘


LIGA ŠAMPIONA – 7. KOLO:

GRUPA A

Utorak

Dinamo Tbilisi – Pro Reko 3:13

Olimpijakos – Radnički 13:7

Hanover – Vuljagmeni 11:14

Jadran Split – Barseloneta 5:9


GRUPA B

Sreda

Marselj – Breša 5:13

OSC Budimpešta – Ferencvaroš 12:16

Sabadelj – Novi Beograd 6:8

Špandau – Jug Dubrovnik 11:12



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK Sabadelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara