Marijana Boričić (©MN Press)
Marijana Boričić (©MN Press)

Marijana Boričić: Apsolutno realan rezultat, Jedinstvo se od početka za sve pitalo

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.04.23. | 22:00

Utisci iz tabora poražene ekipe u finalu plej-ofa

Drugu godinu za redom Ubljanke su zaustavljene u finalu plej-ofa. Prošle godine presudila im je Crvena zvezde, a ovog puta Jedinstvo iz Stare Pazove.

Ostaće bez obzira na konačan rasplet ova sezona upamćena, jer su izabranice Marijane Boričić stigle do trofeja u Kupu Srbije, što svakako nije mala stvar.

Izabrane vesti

Večeras je Ubu bila potrebna pobeda u gostima kako bi se finalna serija rešavala u majstorici, ali do put do trijumfa Slađana Erić i drugarice nisu našle.

O razlozima poraza pričale su trener i kapiten ekipe posle ubedljivog poraza...

"Što se tiče večerašnjeg meča - realizacija napada pogotovo s krajeva ne da je bila niska, nego mogu da kažem nikakva. Skoro da je nismo imali, igrali su nam samo srednji blokeri. Očekivala sam sigurno bolji meč. Bilo mi je bitno da dobro odserviramo i dobro primimo, to i nije bilo toliko loše, ali se ispostavilo da je napad bio taj koji je drastično uticao na to da ekipa Jedinstva vrlo lako dođe do pobede", rekla je trener Uba Marijana Boričić.

Kada se podvuče crta, sigurno da je titula zasluženo završila u Staroj Pazovi.

"Sve u svemu - apsolutno realan rezultat. Jedinstvo je cele sezone igralo na veoma visokom nivou, nekako je od prvog trenutka delovalo da se oni za sve pitaju. Mi smo se borili, ali je evidentno da u ovom momentu nismo mogli više. Bez traženja bilo kakvih opravdanja, verujem da smo mi imali manje pehova da bi možda sama finalna serija bila drugačija. Ne znam za ishod, ali mislim da bismo mi igrali bolje".

Povreda prvog dizača Rade Perović u finalu Kupa Srbije u velikoj meri je poremetila stanje u ekipi.

"Nismo imali drugog tehničara dva meseca. Svaka čast Katarini Lukić - hrabro se borila, ali sigurno da je to uticalo jednim delom na našu igru jer ni sami treninzi nisu isti kad si sa jednim dizačem. Pošto se povreda desila posle januara meseca, mi nismo bili u mogućnosti da dovedemo nekog i registrujemo ga da igra. Uz to je bilo još sitnih problema. Na poslednje dve utakmice nismo imali Anđelku Novosel, koja je bila praktično naša prva izmena. Na drugom meču nismo imali Mateu Petrović... Protiv ovakvog Jedinstva nama je u svakom momentu bio potreban svaki igrač. Desili su se ti problemi i sigurno da su uticali da ova serija ne bude dovoljno kvalitetna što se tiče nas. Svakako još jednom čestitke Jedinstvu, sjajna igra i apsolutno zaslužena titula. Tolike godine borbe, rada, krunisali su sve to i ja im od srca čestitam", zaključila je Marijana Boričić.

Kapiten Slađana Erić je sve vreme verovala u saigračice i davala im podršku, bila je najefikasnija u svom timu večeras - ali sve to nije bilo dovoljno za slavlje i produžetak sezone.

"Čestitke Jedinstvu na pobedi, stvarno su zasluženo večeras stigle do trijumfa. Kod nas sam na zagrevanju još videla da nešto nedostaje, da nešto ne štima... Ne možete na silu neke stvari da uradite, niti da pobedite, jer moraju da budu elementi odbojke na nivou - kao što su servis, prijem, blok, odbrana... Na prošloj utakmici nam je to funkcionisalo, a večeras nije. Jedinstvo je napravilo razliku na tim osnovnim elementima odbojke. Protivnice su bile strpljive, istrajne u tim dugim poenima i uspevale su da ih osvoje. A mi smo bile previše nervozne", podvukla je iskusna Slađana Erić.


tagovi

Marijana BoričićŽOK UbŽOK Jedinstvo Stara PazovaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara