Odbojkašice Mađarske (©CEV)
Odbojkašice Mađarske (©CEV)

Marta Drpa skenirala Mađarice, pa poručila: Kad Tijanu porede sa ostalim korektorima, dobijem ospice

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.08.21. | 13:47

"Ogromna sreća je što imamo takvog igrača, ona je rođeni lider i šampion", rekla je srpska odbojkašica za Mozzart sport

Iskakala je iz odbojkaških patika, na kratko nosila košarkaške i fudbalske, pa se ponovo vratila prvoj ljubavi. Nekada je bila jedan od najvećih talenata, ali je iznenadni odlazak sa odbojkaške scene značajno promenio njen put. U profesionalne vode Marta Drpa je uplovila u dresu Crvene zvezde, odatle je otišla u švajcarski Volero, posle čega je odlučila da se povuče... Vratila se posle tri godine u dresu Železničara iz Lajkovca. Posle toga je bila na još jednoj domaćoj stanici i nekoliko inostranih, a od prethodne sezone se stacionirala u Mađarskoj.

Posle sezone u Bekeščabi, produžila je ugovor na još jednu godinu. Dok se igraju utakmice Evropskog prvenstva za odbojkašice, ona se priprema za start klupske sezone, a u slobodno vreme stiže da isprati reprezentaciju Srbije, a i nacionalni tim zemlje u kojoj trenutno živi. Srbija i Mađarska će se u nedelju od 20.00 sastati u osmini finala, pa se Marta „namestila“ kao idealan sagovornik dan pre tog okršaja.

Izabrane vesti

Mađari se trude da podignu odbojku na viši nivo. I njihova domaća liga je poslednjih godina sve jača. Za njih je ogroman uspeh što su prošli grupu i plasirali se u osminu finala, ali sada protiv naše reprezentacije neće imati nikakve šanse“, naglasila je Marta Drpa u razgovoru za Mozzart sport. „Nema nikakve dileme, Srbija je ogroman favorit, ne verujem da mogu da nam uzmu set. Za Mađarsku će biti ovo lepa prilika da vidi na kom je nivou u odnosu na jednu od najboljih ekipa na svetu“.

Odbojkašice Mađarske su u grupi C ostvarile jednu pobedu, baš kao i Slovačka i Švajcarska, koje su ostale bez plasmana u narednu rundu. Rezultati su im išli na ruku, pa su prošle dalje sa četvrte pozicije.

Od mojih saigračica iz kluba tu je samo srednji bloker Ana Pekarik, drago mi je što je dobro odigrala uvodnu fazu. Mislim da je bila vodeći bloker u toj grupi. Sad će imati prliku da malo dođe i do Beograda. Njihov ubedljivo najbolji igrač je primač servisa Greta Sakmari. Poslednjih nekoliko sezona je provela u nemačkom Šverinu. Igrala sam tamo protiv nje i bila je odlična. Ona je jedna od retkih koja ne igra u domaćoj ligi... Dobro se pokazala i korektorka Anet Nemet, koja je bila u Americi na koledžu, a naredne sezone će igrati u Potsdamu. Biće konkurencija na korekciji našoj Adeli Helić“.

Očekuje se da Srbija ima još jedan lakši test protiv selekcije koja je mogla lako da bude i eliminisana u grupi.

Biće zanimljivo polufinale, finale... Mi smo generalno uz Italiju najveći favoriti. Znam kako se osećaju devojke, puno im je srce što igraju pred domaćom publikom. Mi smo takva nacija, nažalost, koja će sve sem zlata smatrati neuspehom. Navijam i ja odavde da se ponovo desi, verujem da devojke mogu do trona“.

Nekada je Marta bila na spisku selektora Terzića među izabranim korektorima, a sada priznaje da uživa gledajući osam godina mlađu Tijanu Bošković.

Ma ona je neprikosnovena. Svaki put kad krenu da je porede sa ostalim korektorima, pre svega sa Paolom Egonu, dobijem ospice. Tehnički, fizički, rezonski i mentalno je iznad svih. Ne postoji takav korektor. A to što je iz Bileće, a ne iz Beograda, joj daje neki mentalitet koji je još bolji za sport, po mom mišljenju. Naša je ogromna sreća što je imamo u ekipi. Uvek pravi razliku, rođeni je lider i šampion“.

Marta Drpa u dresu Crvene zvezde 2008. godine (MN Press)Marta Drpa u dresu Crvene zvezde 2008. godine (MN Press)

Po završetku EP sve igračice će se vratiti klupskih obavezama. Mađarice će u domaćoj ligi izaći na crtu veoma motivisanoj Marti Drpi.

Odlučila sam da ostanem i da krenem po trofej, koji nam je izmakao prošle sezone. Nas sedam iz ekipe smo pred finale dobile koronu i oni su nas proglasili drugoplasiranim, bez igranja. Lepo mi je ovde, mirno je i malo mesto. Budimpešta je na dva sata, Beograd na tri. Trener je mlad, ambiciozan i vredan, želi da napreduje. Zavoleli su me, a i ja njih, tako da uživam stvarno“, zaključila je Marta Drpa.


tagovi

Marta DrpaEvropsko prvenstvo u odbojci za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara