"Detalj sa meča"
"Detalj sa meča"

Mejvedera čeka još jedna borba kojom "stiže" Rokija, Pakjao "pobednik naroda" (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.05.15. | 10:41

Sležu se utisci posle spektakla u Las Vegasu

Detalj sa mečaFlojd Mejveder pobednik je velikog obračuna sa Filipincem Menijem Pakjaom. Prašina se tek sleže, debatuje se o tome ko je bio bolji, agresivniji, pametniji, ko se bolje kretao i naravno koliko je sudijska odluka bila ispravna. Epilog je pobeda Amerikanca jednoglasnom odlukom sudija, koji je na taj način ostao neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri. Ostao mu je još jedan meč do kraja karijere.
"Moja sledeća borba će biti u septembru i to će biti moja poslednja borba", rekao je 38-godišnji Mejveder koji bi se sa tom pobedom izjednačio sa čuvenim Rokijem Marćanom! Obojica bi imali skor od 49 pobeda bez poraza.

"Imam skoro 40 godina. U sportu sam 19 godina, a od toga sam 18 šampion. Veoma sam blagosloven. Vreme je da završim karijeru u septembru", kaže Mejveder.

Izabrane vesti

Narod Filipina navija za svog idola

Ovakva je bila atmosfera u Manili

Dok se u taboru Amerikanca salvi pobeda, na Filipinima se dostojanstveno podneo poraz. U Manili je više desetina hiljada ljudi pratilo ovaj meč. U Pakjaovom rodnom gradu na jugu Filipina navijači su pratili meč na stadionu i nisu mogli da veruju da su sudije dale pobedu Amerikancu. Oni tvrde kako je Pakjao "pobednik naroda".

"Kako je Mejveder mogao da pobedi? Bežao je od Menija po ringu sve vreme", rekao je jedan 77-godišnji gospodin, do je još jedan od prolaznika dobacio da je "Meni šampion naroda i da je narod Filipina ponosan na njega"

Čestitke Pakjau su stigle i iz državnog vrha. Potpredsednik Filipina, Jejomar Binaj, pohvalio je diku nacije i rekao da je on inspiracija za sve građane te zemlje.
"Menijeva životna priča podiže duh svakog Filipinca koji se svakodnevno bore sa mnogim nedaćama. Njegova poniznost i vera su inspiraciaj za sve nas", rekao je Binaj za 36-godišnjeg sunarodnika.

(FOTO: Action images)


tagovi

Meni PakjaoFlojd MejvederFilipini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara