(©Liga.ossrb.org)
(©Liga.ossrb.org)

Mila Đorđević i Dušan Nikolić sa MVP nagradama stavili tačku na 2023. godinu

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.12.23. | 16:05

Odbojkašica vodila Srem do tri uzastopne pobede, a odbojkaš Zvezdu do četiri trijumfa

Poslednji dobitnici MVP nagrade u 2023. godini u odbojkaškoj Superligi su Mila Đorđević i Dušan Nikolić.

Njih dvoje su uspešno predvodili ekipe Srema i Crvene zvezde tokom decembra, pa je Odbojkaški savez Srbije odlučio da ih nagradi individualnim priznanjima.

Izabrane vesti

Na zvaničnom sajtu lige je napisano obrazloženje za nagradu odbojkašice Srema.

"Mila je u proteklom mesecu vodila svoju ekipu do tri uzastopne pobede u prvenstvu. Dizač Srema se, osim fantastične organizacije igre, isticala i poenterski, sa prosečno postignutih osam poena po meču. Mila Đorđević je najefikasniji dizač u našem prvenstvu. U poslednjem kolu, protiv Omladinca, postigla je čak deset poena, od toga pet iz napada, četiri blokom i jedan as servisom. Njen uticaj na učinak Srema, ekipe koja predstavlja najprijatnije iznenađenje prvog dela sezone, nemerljiv je, a njena versatilnost u igri predstavlja nerešivu enigmu za većinu rivala".

O najboljem igraču lidera šampionata piše sledeće:

"Dušan je motorna snaga Crvene zvezde, ekipe koja će prezimiti na prvom mestu tabele Superlige. U decembru, korektor crveno-belih je vodio svoj tim do sve četiri pobede, uz prosečno postignuta 23 poena po meču. Nikolić u nekim trenucima zaista deluje nezaustavljivo. Uz procenat realizacije od gotovo 50 odsto, prava je noćna mora za sve protivnike i neko ko svojoj ekipi daje čvrstinu i sigurnost u napadu".



tagovi

Dušan NikolićMila Đorđevićodbojkaški savez srbijeŽOK SremOK Crvena Zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara