Milena Rašić i Bianka Buša u zagrljaju
Milena Rašić i Bianka Buša u zagrljaju

Milena Rašić: Očekivala sam "zanimljivije" finale, devojke su mi napunile oči suzama pevanjem himne

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.10.22. | 13:53

"Svaka čast devojkama, pobeditii 12 od 12 utakmica i izgubiti samo pet setova je neverovatan uspeh", ispričala je nekadašnja reprezentativka Srbije

Neshvatljiv uspeh napravile su sinoć odbojkašice Srbije odbranom svetskog trona u holandskom Apeldornu. Očekivala se bespoštedna borba, a izabranice Danijelea Santarelija učinile su da finalni čin protiv Brazila dobije obrise rutine. Milena Rašić je pre četiri godine bila na postolju sa zlatnom medaljom i priznanjem za najboljeg srednjeg blokera, a sada je sve borbe gledala preko TV-a. Danas je izdvojila vreme da dođe i dočeka bivše saigračice, kako bi im i uživo čestitala na velikom uspehu.

Izabrane vesti

"Biću iskrena, očekivala sam nešto zanimljivije finale s obzirom na to da sam gledala polufinale Brazila i Italije i da je Brazil odigrao maestrano. Očekivala sam mnogo bolju partiju od njih. Ali sa druge strane mislim da im naše nisu dozbolile da igraju tako dobro, tako da sam srećna što se završilo sa 3:0 i što sam mogla ranije na spavanje. Svaka čast devojkama, pobeditii 12 od 12 utakmica i izgubiti samo pet setova je neverovatan uspeh. Nadam se da će ga ponoviti za četiri godine", počela je Milena Rašić nakon što je u hotelu M dočekala svoje bivše saborkinje.

Između dva svetska prvenstva, odnosno prošle godine Rašićeva je završila reprezentativnu karijeru, nedavno postala i majka zbog čega je pauzirala klupske obaveze...

"Jeste mi malo nedostajalo da budem na terenu. Bilo mi je neobično da gledam preko televizije, ali vidim da ta smena generacija nije uticala na njih. Odigrale su veoma dobro i nije se osetio nedostatak nekih igračica. Svih 14 su maksimalno iskoristile svoju priliku."

Minulo Svetsko prvenstvo pokazalo je da je pozicija srednjeg blokera ostala u dobrim rukama i posle njenog povlačenja.

"Nikada nisam brinula za naše srednjake. Oduvek smo imali odlične blokere, sve tri su odradile sjajan posao i svaka im čast. Kada su me pitali pred samo finale po čemu će se razlikovati ta igra nas i Brazila rekla sam da ne može ništa da se izdvoji i da će nijanse odlučivati... Da su obe ekipe dobre i u bloku i odbrani i u servisu i na prijemu. Ispostavilo se potpuno suprotno, da smo dominirali u svim segmentima."

Pre četiri godine Rašićeva je sa ostatkom tima stajala na pobedničkom postolju. Ovoga epilog je pratila pred televizorom, ne sa terena, a uspomene su počele da naviru.

"Naježila sam se, naročito dok je trajala himna i zbog načina na koji su devojke pevale himnu. Oči su mi bile pune suza", zaključila je Milena.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeMilena Rašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara