Dejan Milosavljev (©Starsport)
Dejan Milosavljev (©Starsport)

Milosavljev najbolji golman Supergloba

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.11.23. | 12:26

Srpski reprezentativac u sjajnoj formi pred Evropsko prvenstvo u Minhenu sredinom januara naredne godine

Dejan Milosavljev sa Fukse Berlinom nije uspeo da sruši dominaciju Magdeburga na Superglobu, ali je poneo laskavu nagradu za najboljeg golmana na Svetskom klupskom prvenstvu koje je prethodne nedelje održano u Saudijskoj Arabiji.

Šampion Evrope je slavio sa 34:32 u finalu posle produžetaka i odbranio titulu (treća krunu u istoriji). Popularni Banda je, uz Matijasa Gidsela i Mijajla Marsenića, najzaslužniji za prvo mesto Lisica u Bundesligi, najjačem šampionatu na svetu. Hrabri forma tandema osvajača Lige Evrope pred šampionat Starog kontinenta koje se za manje od dva meseca igra u Nemačkoj, gde Orlovi imaju veliki ambicije, napadaju kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

Izabrane vesti

Najbolji igrač i strelac Supergloba je sjajni danski desni bek Matijsas Gidsel. Najbolji rukometaš Fuksea je dao 45 golova na ovom turniru. Iz drugoplasirane ekipe mesto u idealnom timu su izborili još dvojica Danaca, desno krilo Hans Lindberg i levi bek Lase Anderson.

Iz šampiona Magdeburga su indidivualna priznanja dobili Islanđani, srednji bek Janus Smarason i desni Omar Ingi Magnuson. Najbolje levo krilo dolazi iz poljskog Kjelcea, Francuz Dilan Nai, dok je na crti najviše pokazao pivotmen Barselone, Portugalac Luis Frade.

Magdeburg i Fukse Berlin boriće se ove sezone i za titulu u Nemačkoj i odbranu kruna u dva najjača međunarodna takmičenja, Ligi šampiona i Ligi Evrope.


tagovi

Fukse BerlinDejan Milosavljev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara