Laureati RSS-a (©RSS)
Laureati RSS-a (©RSS)

Milosavljev, Stamenić, Rojević, Kos, Činku i Vojvodina laureati RSS-a

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 21:39

U Staroj Pazovi izabrani najbolji pojedinci u rukometnoj 2023. godini

Uskoro ispraćamo 2023, pa je pravo vreme za rekapitulaciju godine. U Staroj Pazovi, u kući FSS, gde se priprema reprezentacija Srbije za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, Rukometni savez Srbije je na gala večeri izabrao najbolje pojedince u ovoj godini.

Najbolji rukometaš Srbije je golman osvajača Lige Evrope, Fukse Berlina, Dejan Milosavljev, dok je najperspektivniji srpski igrač najbolji levi bek juniorskog Svetskog prvenstva u Grčkoj i Nemačkoj, Miloš Kos.

Izabrane vesti

Kod dama, nagrada je otišla u ruke reprezentativke Srbije, levog krila Crvene zvezde Aleksandre Stamenić, dok je najperspektivnija igračica najbolji kadetski golman Evrope Tatjana Činku.

Treći put nagrada za najboljeg trenera u Srbiji otišla je u ruke trofejnog stratega Vojvodine Borisa Rojevića. Vrbašanin je za pet godina na klupi Lala osvojio 15 trofeja, a u godini za nama sa Novosađanima je podigao čak četiri pehara.

Specijalno priznanje za doprinos srpskom rukometu otišlo je u ruke Vojvodini, osvajaču duple krune, evropskom trofeju, prvog na Slanoj bari, EHF kupa, kao i Svesrpskog kupa u Lazarevcu proteklog vikenda. Nagradu je primio predsednik Novosađana Dušan Bajatović.

Najbolji sudijski par su Marko Boričić i Dejan Marković koji su to priznanje dobili i prošle godine.

Prisutne je pozdravila Milena Delić, predsednica Rukometnog saveza Srbije.

Ova godina je bila naporna i teška. Postoji žal što nismo osvojili medalju. Juniori su bili blizu, malo je falilo. Važnije je da smo dobili momke koji će u najskorije vreme da budu nosioci igre seniorske reprezentacije. Još malo nas očekuje Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i naš fokus je na tom takmičenju i verujem da će momci da nas obraduju“, rekla je Delićeva.



tagovi

rssBoris RojevićDejan MilosavljevMiloš KosRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara