Branislav Mitrović (©‚MN Press)
Branislav Mitrović (©‚MN Press)

Mitrović: Poraz u četvrtfinalu uvek veoma bolan, ali nije kraj sveta

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 18:55

“Presudio je igrač više i igrač manje, gde nismo imali dobru realizaciju u napadu”, dodaje Strahinja Rašović

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Budimpešte)

Neuspesi se na Balkanu drugačije doživljavaju u odnosu na ostatak sveta. Svaki je nacionalna tragedija, naročito kada se izgubi u najvažnijoj utakmici - derbiju sa Hrvatskom. Bole, ostave trag, ali mogu da budu dobra opomena za tim koji je na početku i pravu snagu treba da ispolji tek na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Izabrane vesti

Znaci slabosti lako su bili uočljivi protiv Australije u grupnoj fazi, ponovo su isplivali na videlo u balkanskom klasiku. Loša realizacija igrača više, spor ulazak u utakmicu, stegnutost i nesigurnost. Biće potrebno vreme Srbiji da naraste i sazri za medalje.  

“Uvek je poraz u četvrtfinalu veoma bolan, više od poraza treba da nas zabrinjava igra koju smo danas prikazali. To nije igra reprezentacije Srbije, jako veliki broj primljenih golova iz situacija iz kojih smo rekli da ne sme da se primi gol. Hrvatska je danas bila bolja i čestitam im na prolazu. Mislim da su stvari koje su se pojavile protiv Australije bile ispoljene danas. Jednostavno nismo uspeli da ih rešimo, to nije bilo dovoljno da se pobedi Hrvatska”, rekao je Branislav Mitrović

Napad je sporadično funkcionisao, ni odbrana nije bila na prepoznatljivom nivou, a kod nje prvi golman Srbije polazi od sebe. Najveće zamerke ima na svoj račun.  

“Nije kraj sveta, naravno. Sutra je novi dan. Mislim da odbrana nije funkcionisala na najboljem mogućem niovu, u početku ni napad. Mnogo grešaka smo pravili u odbrani, počevši od mene. Možemo mnogo više i mnogo bolje od ovoga. Okrećemo se razigravanju od petog do osmog mesta. Da se mentalno što bolje pripremimo i da pobedimo obe utakmice”, zaključio je kapiten Srbije.  

Faktore koje je naveo Mitrović, istakao je Strahinja Rašović, koga su Hrvati uštopovali. Zatvorili su najboljeg strelca srpske reprezentacije, dopustili su mu da postigne samo jedan gol i to kada su napravili osetnu prednost.  

“Po mom mišljenju presudio je igrač više i igrač manje, gde nismo imali dobru realizaciju u napadu. Nismo ni u odbrani odigrali kako treba i celu utakmicu smo jurili rezultat. Stizali smo u dva - tri navrata, ali nismo zadali završni udarac i povedemo. Čestitam Hrvatskoj. Mi nismo bili onakvi kakvi treba da budemo”, podvukao je Strahinja Rašović.



tagovi

Branislav MitrovićStrahinja Rašovićvaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija HrvatskeSvetsko prvenstvo u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara