(CEV)
(CEV)

Moguće je i srpsko finale: Put Maje i Tijane ide preko Novare, Terziću prepreka Gvideti

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.04.23. | 11:23

U polufinalu Lige šampiona Ezačibaši igra sa jedinim italijanskim predstavnikom, a u turskom derbiju se sutra sastaju Vakifbank i Fenerbahče

Približava se kraj klupske sezone, pa su i sva evropska takmičenja ušla u završnu fazu. Danas sve ljubitelje odbojke čeka bogat program jer se igraju važni mečevi u Ligi šampiona i CEV kupu u obe konkurencije.

Kad su odbojkašice u pitanju - došlo je vreme za početak polufinalnih borbi. Srbija ima svoje predstavnike, tako da može da se nada i jednom zanimljivom okršaju u finalu. Da bi došli do toga Tijana Bošković i Maja Ognjenović treba da preskoče Novaru, a Zoran Terzić da eliminiše aktuelnog šampiona Evrope Vakifbank.

Izabrane vesti

Svakako nikog od njih ne čeka lak zadatak, jer u ovoj fazi takmičenja niko ne može da prođe dalje ukoliko se pošteno ne oznoji i ne ostavi poslednje atome snage na terenu. Prve će polufinale započeti odbojkašice Ezačibašija koje danas od 19 časova gostuju u Novari, dok će sutra od 18.30 u Istanbulu snage odmeriti Vakifbank i Fenerbahče.

Ezačibaši je bio veliki favorit u četvrtfinalu protiv Rešova, ali uopšte nije jednostavno preskočio tu prepreku. Poljski tim je Turkinjama dao dobru lekciju, tako da sada mnogo ozbiljnije moraju da gledaju ka Novari, koja je veoma kvalitetan protivnik.

Fenerbahče je odigrao fantastično protiv Koneljana, izbacio jednog od glavnih favorita za trofej i sa ogromnim samopouzdanjem ide na megdan Vakifbanku. Zoran Terzić je do sada osvojio pregršt medalja i pehara, ali u finalu Lige šampiona još nije bio. Čini se da sada ima dobre šanse iako mu na putu stoji moćni Vakifbank sa Đovanijem Gvidetijem na klupi.

U ženskoj konkurenciji danas će se odigrati i prvi meč finala CEV kupa u kome se sastaju Alba Blaž i Skandići. Rumunski klub sa klupe predvodi Stevan Ljubičić, a igraju Slađana Mirković, Bojana Milenković, Jovana Kocić i Jovana Ćirković. Prošle godine su se u ovom takmičenju slavile Maja i Tijana sa Ezačibašijem, a sada postoji mogućnost da se Srpkinje ponovo raduju. Mada, Skandići ima jak sastav koji bez dileme napada trofej.

Kod muškaraca se danas igra prvi revanš meč u polufinalu Lige šampiona, sastaju se Jastrežebski i Halkbank. Poljski tim ima prednost iz prvog meča, a favorit je i u večerašnjem. Da bi turski klub pronašao put do finala trebalo bi da slavi 3:0 ili 3:1, pa onda da dobije i zlatni set. Deluje da će to teško Poljaci dozvoliti. Sutra je na programu atraktivniji duel Zakse i Peruđe, a i tu je korak bliži finalu poljski predstavnik…

Danas se još igra i drugi susret finala CEV kupa za odbojkaše. Roselar ima odličnu priliku da podigne trofej, ukoliko se Modena ne digne iz pepela i potpuno preokrene situaciju. Prvu utakmicu dobio je belgijski tim maksimalnim rezultatom.

POLUFINALE CEV LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE (PRVI MEČEVI)

Sreda

19.00: (2,90) Novara - Ezačibaši (1,35)

Četvrtak

18.30: (1,65) Vakifbank - Fenerbahče (2,11)

POLUFINALE CEV LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE (DRUGI MEČEVI)

Sreda

20.30: (1,20) Jastrežebski - Halkbank (4,00)

Čevrtak

20.30: (1,27) Peruđa - Zaksa (3,40)

CEV KUP ZA ODBOJKAŠICE (PRVI MEČEVI)

Sreda

18.00: (5,30) Alba Blaž - Skandići (1,12)

CEV KUP ZA ODBOJKAŠE (DRUGI MEČEVI)

Sreda

20.30: (2,55) Roselar - Modena (1,45), prvi meč 3:0


tagovi

OK PeruđaOK ZaksavakifbankEzačibašiCEV Liga šampionaZoran TerzićTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara