Timur Dibirov (©RK Vardar/Denis Dukovski)
Timur Dibirov (©RK Vardar/Denis Dukovski)

Momir Ilić i Vesprem udaraju na ranjeni Vardar

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.03.22. | 09:48

Rukometna Liga šampiona: Skopski tim autsajder u duelu sa bogatim mađarskim timom

Liga šampiona se vraća u Skoplje. Dvostruki prvak Starog kontinenta Vardar dočekuje mađarski Vesprem (18.45) u prvom duelu osmine finala rukometne elite. Na papiru su Mađari favoriti za plasman u narednu fazu. Makedonski šampion moraće da igra na najvišem nivou ako želi pozitivan rezultat i plasman među osam najboljih u najkvalitetnijem rukometnom takmičenju na Starom kontinentu.

Vesprem, koji predvodi nekadašnji reprezentativac Srbije, a sadašnji trener Momir Ilić, ima ulogu favorita na ovom meču, ali Vardar u proteklim sezonama je pokazao da niko ne sme da ga otpiše, posebno kada igra pred svojom publikom u dvorani Jane SandanskI gde vlada jedna od najboljih rukometnih atmosfera u Evropi.

Izabrane vesti

Poseban motiv u ovom meču imaće David Davis Kamara. Prvi motiv je da smiri skopsku publiku koja je uznemirena posle poraza od Eurofarma Pelistera u derbiju na domaćoj sceni. Španski trener na kormilu Vesprema bio je od 2018. do 2021. godine, ali je dobio otkaz pošto je ispunio željene ciljeve uprave.

18.45: (4,40) Vardar (9,00) Vesprem (1,30)

Dobra vest za Vardar je da će svi rukometaši biti na raspolaganju – niko nije povređen.

"Meni je lakše da razumem kako igra Vesprem. Ipak, oni su veoma jak tim, kako pojedinačno tako i kolektivno. Vesprem je favorit, ali mi igramo kod kuće. Vardar se uvek bori kada igra u Ligi šampiona, posebno kod kuće. Moramo da budemo dobri prvo u odbrani, a onda i u napadu da ne gubimo lopte. Uz maksimalnu igru kod kuće možemo da pobedimo. Ključno je da 60 minuta igramo koncentrisano, jer samo tako možemo da imamo šansu za pobedu. Nijanse odlučuju u Ligi šampiona, tako da će nam svaki segment biti važan”, rekao je Davis.

Kada se pogleda istorija oba tima, mađarski gigant je dobio šest od poslednjih deset susreta. Vesprem je slavio i u poslednjih pet mečeva u nizu protiv crveno-crnih. To ih čini apsolutnim favoritima u prvom meču u Skoplju, kao i u ukupnom duelu za plasman u četvrtfinalnu fazu elitnog takmičenja. Poslednji meč u glavnom gradu Makedonije doneo je egzibiciju Vesprema koji je slavio sa ubedljivih 41:27.

Bolji iz duela Vardara i Vesprema ide na megdan danskom Olborgu koji se direktno plasirao u četvrtfinale kao lider Grupe A.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? 

Mozzzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje!

Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA ŠAMPIONA – PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Sreda

Elverum - Pari Sen Žermen 30:30 (13:15)

/Solstad 9 - Sipžak 12/

Flenzburg - Seged 25:21 (14:10)

/Vane 5 - Garsijandija 5/

Četvrtak

18.45: (4,40) Vardar (9,00) Vesprem (1,30)

20.45: (2,00) Porto (8,00) Monpelje (2,10)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

RK VardarEHF Liga šampionaVespremRK PortoRK MonpeljeMomir IlićPetar Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara