Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Moskovski derbi za treće mesto: CSKA uhvatio zalet, živnuo i Dinamo

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 09:52

KHL: Polovina je ligaškog dela takmičenja u drugom po jačini klupskom takmičenju u hokeju na ledu

Neki zaključci mogu da se izvuku posle polovine ligaškog dela takmičenja u drugoj po snazi svetskoj hokejaškoj ligi. KHL je po kvalitetu jedino ispod NHL-a, a sastoji se od klubova sa sedištem u Belorusiji (1), Kini (1), Finskoj (1), Letoniji (1), Kazahstanu (1) i Rusiji (19). Već sada je jasno da su Metalurg i Traktor veoma ubedljivi u Istočnoj konferenciji i već viđeni u plej-ofu, dok je na Zapadu nešto veća neizvesnost. Jokerit i SKA nemaju baš veliku zalihu.

Baš tu na Zapadu se danas igra veliki moskovski derbi, koji je direktna bitka za 3. mesto konferencije. CSKA dočekuje Dinamo. Domaći su konačno ušli u seriju pobeda i želeće da nastave niz, ali istom se nadaju i Policajci.

Izabrane vesti

17.30: (2,20) CSKA Moskva (3,85) Dinamo Moskva (2,70)

Armejci su dugo čekali na bolji period, a on je stigao tek krajem oktobra. U poslednjih sedam borbi jedino su izgubili na ledu Novosibirska (0:1). I pored šest pobeda, međutim, o ubedljivosti se ne može pričati, jer tri puta je CSKA slavio posle produžetaka, kao i poslednji put kod kuće sa Čerepovcem (3:2). Dva puta u tom opsegu Armejci nisu primili gol na sopstvenom ledu, i to protiv Jekaterinburga (1:0) i SKA Sankt Peterburga (4:0).

Pre reprezentativne pauze, Dinamo je neočekivano pobedio na ledu Omska (3:1), a uspeo je i u ponedeljak na svom terenu da se izbori sa liderom Zapadne divizije Jokeritom (3:1). Policajci treba da nadograde sjajne performanse, a najvažnije će biti da se izbegnu disbalansi i fluktuacije koje su pokazali pre poslednja dva pomenuta meča.

U prošlogodišnja četiri međusobna meča radovali su se samo domaći timovi, a jedini duel ove godine dobio je CSKA u gostima sa 3:0.


tagovi

hokejhokej na leduKHL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara