Aleksa Batak (Star sport)
Aleksa Batak (Star sport)

“Mozak” šampionskog Partizana nastavlja karijeru u najtrofejnijem klubu Nemačke

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.06.23. | 19:35

Odbojkaški reprezentativac Srbije potpisao na tri godine

Osvojili su odbojkaši Partizana u minuloj sezoni triplu krunu, titulu prvaka države posle 12 godina, a igrom je sjajno dirigovao mladi dizač Aleksa Batak (23) koji je ovog leta dobio i poziv u reprezentaciju Srbije u Ligi nacija.

Sada je stigao momenat za iskorak u karijeri. Batak je napustio Partizan i nastavlja karijeru u najtrofejnijem nemačkom klubu Fridrishafenu.

Izabrane vesti

Nemci su danas objavili da je Batak sa plavo-belima potpisao ugovor na tri godine. Na poziciji prvog dizača će zameniti dugogodišnjeg tehničara Fridrishafena i slovenačke reprezentacije Dejana Vinčića. Bataku ovo neće biti šprvo inostrano iskustvo jer je kao mald igrač bio u italijanskoj Raveni i francuskom Kanu. Ipak, sezona karijere mu je bila prethodna u Partizanu gde je bio jedan od nosilaca igre u ekipi Bojana Janića.

U Fridrishafenu ga čeka poznato društvo. Srednji bloker Aleksandar Nedeljković i libero Nikola Peković su takođe članovi jedinog nemačkog kluba koji je bio prvak Evrope. Fridrishafenu je to pošlo za rukom 2007. godine, a tih godina je bio prva sila nemačke odbojke. Sa 13 titula nacionalnog prvaka i 17 trofeja u Kupu Nemačke, Fridrishafen je najtrofejniji klub u Nemačkoj ali na titulu u prvenstvu čeka već osam godina. Sa dolaskom Bataka se nadaju da je stigao i šampionski duh iz Partizana. 

 


tagovi

OK PartizanAleksa BatakOK Fridrihshafen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara