Caković i Pavličević (©MN Press)
Caković i Pavličević (©MN Press)

Može biti samo jedan

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 09:44

Jedinstvo i Crvena zvezda danas od 18.15 igraju majstoricu u polufinalu plej-ofa za odbojkašice

Crvena zvezda ili Jedinstvo - mesta ima samo za jedan tim. Cela sezona svela se na današnji meč koji će odlučiti ko je drugi finalista. Borbu za titulu obezbedio je već Ub, koji je sa 2:0 izbacio Železničar iz Lajkovca.

Majstorica polufinalne serije zakazana je za 18.15 u Staroj Pazovi. Posle dva veoma zanimljiva duela, teško da pred ovaj obračun za nekog može da se kaže da je favorit.

Izabrane vesti

Odbojkašice Zvezde bez sumnje imaju više iskustva, u sastavu je nekoliko igračica koje su se prošle sezone radovale zbog duple krune. U ovoj takmičarskoj godini već su osvojile Superkup, tako da znaju šta znači igrati utakmice sa velikim ulogom.

Na drugoj strani je Jedinstvo koje ima sjajnu energiju, mlad tim - ali već dugo na okupu i pod Cakovićevom palicom... Njihova prednost trebalo bi da bude domaći teren, jer se u Pazovi voli odbojka i to može da se oseti čim se vide njihovi navijači u hali.

Ove sezone sastali su se već četiri puta i nijedan od tih mečeva nije završen u tri seta. Bilo je mnogo drame i neizvesnosti. Početkom novembra Jedinstvo je u prvenstvu slavilo 3:1, a tri meseca kasnije je Zvezda odgovorila u drugom krugu - 3:2.

Treći put su se sreli na otvaranju polufinalne serije kada su crveno-bele ponovo bile bolje - 3:1. Pazovčanke su pokazale reakciju na Banjici, nisu dozvolile da se sezona već tada završi, iako su bile u zaostatku. Odlično su odigrale četvrti i peti set, obezbedile pobedu i majstoricu. Završnica je bila prilično neizvesna, Caković je isključen pa je poslednja tri poena gledao sa tribina. Njegove devojke su uspele da se izvuku iako je Zvezda prva došla do meč lopte.

Kao glavni adut Zvezde u napadu izdvojila se korektor Ana Kleger, ali veliki posao rade i Ana Živojinović, Jelena Stojić i Božica Marković. Jedinstvo vuku krajnji napadači Tamara Miljević, Branka Tica i Isidora Kockarević, ali ogromnu ulogu ima i srednji bloker Minja Osmajić, koja je proglašena za najboljeg igrača prethodnog meseca.

Posebne taktike teško da će biti - ekipe se posle toliko duela odlično poznaju, a ovakve mečeve može da presudi veća želja ili motiv. Da li će tim psihološki bolje spremiti Ratko Pavličević ili Jovo Caković - videće se večeras...

Pobednik može da bude samo jedan.

POLUFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Prvi mečevi - četvrtak

Jedinstvo - Crvena zvezda 1:3 (22:25, 25:23, 32:34, 15:25)

Železničar - Ub 2:3 (18:25, 31:29, 22:25, 30:28, 9:15)

Drugi mečevi - nedelja

Crvena zvezda - Jedinstvo 2:3 (25:17, 21:25, 18:25, 25:16, 16:14)

Ub - Železničar 3:1 (25:16, 20:25, 25:19, 25:17)

Majstorica - utorak

18.15: Jedinstvo - Crvena zvezda

***četvrtfinalna i polufinalna serija se igraju na dva pobede, dok će u finalu do titule doći ekipa koja prva ostvari tri trijumfa


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK Crvena zvezdaSuperliga Srbije u odbojciJovo CakovićRatko Pavličević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara