Odbojkaši Partizana (©MN Press)
Odbojkaši Partizana (©MN Press)

Može li Partizan konačno da pronađe put do Lige šampiona?

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.11.23. | 08:36

Crno-beli u Beogradu igraju drugi kvalifikacioni turnir, koji može da ih odvede do grupne faze elitnog odbojkaškog takmičenja posle 12 godina suše

Još samo tri prepreke do ostvarenja velikog sna... Odbojkaši Partizana će u naredna tri dana pokušati da dođu do grupne faze Lige šampiona posle čak 12 godina čekanja!

Sad je prava prilika - igra se kvalifikacioni turnir u Beogradu, a protivnici svakako nisu nepobedivi. U dvorani "Master" će se za prvo mesto boriti Partizan, Insbruk (Austrija), Las Palmas (Španija) i Budva (Crna Gora). U drugoj grupi u Rumuniji igraće Arkada Galati (Rumunija), Neftohimik (Burgas), Olimpijakos (Grčka) i Prometej (Ukrajina). Do elitnog društva će stići ekipe koje zauzmu prvo mesto na oba turnira, kao i bolja drugoplasirana - ukupno tri.

Izabrane vesti

Crno-beli su prošle sezone uzeli sva tri domaća trofeja i tako izborili pravo igranja u kvalifikacijama. Sada su veoma blizu ostvarenja cilja, potpuno svesni da se ovakve prilike ne pružaju često.

Zapravo, poslednji put klub iz Humske igrao je Ligu šampiona tokom sezone 2011-2012, što bi značilo da više od decenije čeka ovakvu šansu. Tada su ekipu predvodili Nikola Mijailović, Siniša Žarković, Ivan Ilić, Aleksandar Minić, Aleksa Brđović... Mnogi navijači se i ne sećaju tog perioda.

19.00: (1,80) Partizan - Insbruk (1,90)

Posle su došla teška vremena za Partizan, klub je doživeo čak i da ispadne iz Superlige u Prvu ligu Srbije, bilo je to doba kada o povratku u Ligu šampiona nije mogao ni da sanja...

Sa Bojanom Janićem je krenuo preporod - stepenik po stepenik i počeli su u vitrine da pristižu trofeji. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje je uložio mnogo energije, rada i truda da bi klub doveo do ovoga gde je sada. Posle svega viđenog u poslednjih nekoliko sezona može da se kaže da je zaslužio da vodi crno-bele i u Ligi šampiona.

Da li su njegovi izabranici zreli za još jedan korak napred - videće se u petak, subotu i nedelju u Masteru. Danas od 19.00 časova rival je šampion Austrije Insbruk, u subotu je protivnik Budva, a u nedelju španski Las Palmas.

Nijedna od te tri ekipe nema roster od koga Partizan treba da se uplaši. Španski predstavnik je do sada možda najviše pokazao... U prvom kolu kvalifikacija bio je neporažen - savladao je Arkadu Galati i Mladost iz Zagreba. Insbruk i Budva su se okliznuli po jednom, ostvarili su skor 2-1 i prošli dalje.

Crno-beli su na prvom turniru bili bolji od Radnika iz Bijeljine, a izgubili su od Olimpijakosa. Tada su igrali u dvorani "Aleksandar Nikolić" pred nekoliko stotina gledalaca. Sada se vraćaju u "Master" gde bi im veoma značilo da tribine budu pune.

Uz podršku navijača sigurno da Janićeva četa može do elitnog takmičenja. Ukoliko pokaže svoje najbolje lice, klubovima iz Austrije, Španije i Crne Gore neće biti nimalo jednostavno.

KVALIFIKACIONI TURNIR ZA LIGU ŠAMPIONA

Grupa V

Petak

16.00: (9,90) Budva - Las Palmas (1,02)

19.00: (1,80) Partizan - Insbruk (1,90)

Subota

17.00: Las Palmas - Insbruk

20.00: Budva - Partizan

Nedelja

17.00: Insbruk - Budva

20.00: Las Palmas - Partizan

Grupa VI

Petak

17.00: Arkada Galati - Prometej

20.00: Olimpijakos - Neftohimik

Subota

17.00: Neftohimik - Arkada Galati

20.00: Prometej - Olimpijakos

Nedelja

15.00: Neftohimik - Prometej

18.00: Arkada Galati - Olimpijakos


tagovi

OK PartizanCEV Liga šampionaBojan JanićMilija Mrdak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara