Mozzart čeka nove medalje! Vrelo odbojkaško leto je pred nama

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.06.22. | 10:30

Seniorske selekcije trenutno igraju Ligu nacija, a posle toga se okreću pripremama za Svetsko prvenstvo

Vrelo odbojkaško leto je pred nama! Sve reprezentativne selekcije čekaju veliki izazovi. Ambicije su kao i uvek, dobro poznate. Čekaju se medalje, a put ka njima biće lakši uz kompaniju Mozzart. Zajedničko putovanje počelo je prethodnog leta. Bila je uspešna prva godina saradnje, ali se očekuje da naredne budu još bolje.

Pored toga što naši nacionalni timovi ciljaju na pobedničko postolje, u ovom trenutku je veoma važno da se gleda i ka budućnosti. I muški i ženski seniorski tim je trenutno u nekom prelaznom periodu, tokom god je veoma važno da iskoče neke nove mlade zvezde.

Izabrane vesti

Kompanija Mozzart svojom podrškom pomaže da reprezentacija uspe da sklopi prave kockice, koje će održati odbojku u Srbiji na visokom nivou i tako nastaviti kontiniutet dobrih rezultata.

Prilikom potpisivanja ugovora prethodne godine predsednik OSS Zoran Gajić je istakao vrlo važnu stvar.

Naši ciljevi što se tiče ove finansijske pomoći koju dobijamo su pre svega da povećamo bazu mladih igrača i da stvaramo neke nove buduće šampione na Olimpijskim igrama 2028, 2032, 2036. godine koje će naslediti ove današnje šampione“, poručio je Gajić.

Naše seniorske selekcije se trenutno bore za finalni turnir Lige nacija. Odbojkašice sa novim selektorom Danijele Santarelijem, a odbojkaši sa novim-starim šefom struke Igorom Kolakovićem. Imale su obe ekipe na startu takmičenja neke blistave trenutke, bilo je i velikih padova, ali najbitnije je da su na dobrom putu da izbore plasman na fajnal-ejt, kao i da se spreme za Svetsko prvenstvo.

Ženska reprezentacija će ove godine braniti svetsku titulu, koja je osvojena u Japanu 2018. godine. Šampionat se održava od 23. septembra do 15. oktobra u Holandiji i Poljskoj, a Srbija je u grupi sa SAD, Nemačkom, Bugarskom, Kanadom i Kazahstanom.

Tijana Bošković i Maja Ognjenović ne igraju ove godine Ligu nacija, ali se očekuje da povedu tim u odbranu svetskog trona. Devojke će sigurno putovati na SP kao favoriti za jedno od odličja, a momci će tražiti šansu iz senke. Orlovi su prošle godine propustili Olimpijske igre, na Evropskom prvenstvu su bili četvrti, ali vrlo dobro znaju koliko vrede. Sigurno da će Uroš Kovačević i drugovi pokušati da probude šampionski gen i da poremete planove glavnim favoritima.

Prve medalje reprezentacije Srbije će napasti vrlo brzo i to na Mediteranskim igrama. Takmičenje će trajati od 25. juna do 5. jula - odbojkašice su u grupi sa Hrvatskom i Francuskom, a muškarci sa Španijom, Hrvatskom i Tunisom.

Ove godine će se premijerno održati i prvenstva Starog kontinenta u konkurenciji mlađih seniora i seniorki. Momci do 22 godine izborili su učešće na takmičenju u Poljskoj od 12. do 17. jula, dok će devojke (do 21 godine) igrati u istom periodu u Italiji.

Juniorke će učestvovati na Evropskom prvenstvu u Skopju od 27. avgusta do 4. septembra. Muška juniorska reprezentacija će igrati od 17. do 25. septembra u Italiji.

Kadeti će otvoriti leto učešćem na Balkanskom prvenstvu od 28. juna do 2. jula, koje će biti priprema za šampionat Evrope od 9. do 17. jula u Gruziji. Kadetkinje će igrati Balkansko prvenstvo u Vranju od 6. do 10. jula, a posle toga ih čeka EP u Češkoj od 16. do 24. jula. Ukoliko kadeti i kadetkinje budu među sedam najboljih na EP, izboriće plasman na EYOF koji je na programu od 23. do 29. jula u Mariboru.

Kompanija Mozzart želi mnogo uspeha svim selekcijama u napadu na medalje.



tagovi

OSSMozzartkompanija mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara