"Jusein Bolt na radnom zadatku"
"Jusein Bolt na radnom zadatku"

MOZZART SPECIJAL: Igrate li na Juseina Bolta?

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.17. | 14:40

Prvi deo ispraćaja u penziju najbržeg svih vremena počinje i završava se danas, a MOZZART je spemio posebne igre u čast velikog Jamajkanca

Jusein Bolt na radnom zadatkuDok čitate ove redove, jedan od najvećih atleta na svetu polako se zagreva za jednu od poslednjih trka u kojima će učestvovati. Ovo današnje londonsko polufinale svakako će mu biti poslednje polufinale na Svetskom prvenstvu u atletici u trci na 100 m, na kojem će nedelju dana kasnije privesti neverovatnu karijeru kraju i to u štafeti 4x100 m.

Jusein Bolt, heroj siromašnog naroda Jamajke, ali i celog "trećeg sveta", momak koji je rođen u malom gradu Trelavniju, poznatom po uzgoju šećerne trske iz koje se uglavnom pravi čuveni grog, "eksplodirao" nam je u lice pre otprilike devet godina, na Olimpijskim igrama u Pekingu. Dok smo mi pratili dramu Milorada Čavića kojem su bezočno ukrali pobedu nad Majklom Felpsom, štrkljasti Jamajkanac je postavljao nove standarde. I to ne samo kao najbrži čovek na planeti koji je srušio svetske rekorde u obe individualne sprinterske discipline, već kao idol naroda, večno nasmejan, pozitivan i pre svega brz, pakleno brz.

Izabrane vesti

Od tada, pa do danas, Jusein Bolt pripada svetskoj sportskoj eliti, najboljim atletama sveta, rame uz rame sa svojim "vršnjacima" Federerom, Đokovićem, Tomom Brejdijem. Mesijem, Kristijanom Ronaldom... Ali budite sigurni da njega ljudi zaista, iz srca vole, mnogo više nego što bi marketinški magovi iz timova ovih ostalih mogli i da zamisle.

A i zaslužio je jer nije samo sportski heroj, nego je i dobar čovek. I to se i zna i vidi i zaista je šteta što nećemo moći više da navijamo za čuvenog Jusu, uz Jelenu Išinbajevu omiljeni sportski lik legendarnog TV komentatora, pokojnog Duška Koraća.

Prvi deo ispraćaja u penziju počinje i završava se danas. Najpre u polufinalu na 100 m koje je zakazano za 20.05 po srednjoervopskom vremenu, pa onda u 22.45  (nadamo se) i u finalu. Zlato mnogi već vide na njegovim grudima, iako odavno nije postizao vrhunska vremena. Jasno je zato i da će mu ovo biti možda i najveći izazov u čudesnoj karijeri.

A kada smo kod izazova, pre svega kladioničarskog tu je MOZZART koji je (u svom domenu) pripremiio lep ispraćaj za Juseina Bolta. Pa tako, ukoliko Jamajkanac u finalu istrči brže od 9,90 plaćamo kvotom 1,30, ako bude brži od 9,80 koeficijent je 2,60, a ako "upali turbine" i bude brži i od 9,70, onda je kvota čak 3,60.

Najbolje vreme koje je Bolt postavio ove godine je 9,95 sekundi, dok svetski rekod od 9,58 drži još od SP 2009. Prošle godine, na Oilmpjiskim igrama u Rio de Žaneiru pripalo mu je zlato sa vremenom 9,79 sekundi.

(foto: Action Images)


tagovi

atletikabet infoDuško KoraćJamajkaJusein Boltsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara