"Čuveni duel Rosija i Stonera u Herezu "
"Čuveni duel Rosija i Stonera u Herezu "

Mračna strana Valentina Rosija: Doktor je spreman na sve i pun je trikova! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.10.15. | 12:18

Italijan ima većinsku podršku zbog onog što je uradio Markezu u Maleziji, ali istorija nas je naučila da ni Vale nije cvećka

Čuveni duel Rosija i Stonera u Herezu

Sukob sa piste se preneo na poptuni medijski rat između Španaca i Italijana. Najugledniji listovi sa Pirineja i Apenina su zauzeli busije i otvorili front u kojem brane svoje zemljake i nemilosrdno napadaju konkurenciju. Italijani su listom uz Valentina Rosija, Španci brane Lorenca i Markeza i podsećaju na brojne kontroverze koje su pratile popularnog Doktora. Ovakav medijski rat Italijana i Španaca se u skorije vreme ne pamti čak ni kada je fudbal bio u pitanju…

Izabrane vesti

Rosi dobija podršku sa svih strana za ono što je uradio Markezu u Maleziji. Osim iz Španije. Tamošnji mediji podsećaju na mračnu stranu Rosija i incidente koje je izazivao u prethodnim sezonama. Nije baš ni da je Doktor cvećka. Imao je nekoliko ispada koji ne mogu da mu služe na čast.

Španci podsećaju na sukob sa Maksom Bjađijem iz 2001. sa VN Japana u Suzuki. Te godine se vodila bespoštedna borba dvojice italijanskih idola, a najžešći sukob su imali u Suzuki. Rosi je u petom krugu pokušao da obiđe Bjađija koji je digao lakat i izbacio ga sa staze, a Rosi je jedva nekako ostao na točkovima. U narednom krugu Rosi je tako ludački isekao Bjađija i prestigao ga da je Maks samim čudom ostao na stazi. Prestigao ga je i naglo zakočio, a onda ga je počastio srednjim prstom… Rosi je te sezone osvojio titulu sa samo šest bodova više od Bjađija!

Sledeći veliki incident u koji je Rosi bio umešan se desio u Herezu 2005. godine. Rosi je vodio rat sa španskim pilotom Setom Žibernauom. Rivalitet je počeo prethodnoj sezoni u kojoj su Rosi i Žibernau vodili žestoku borbu za titulu koju je na kraju dobio Italijan. U Kataru je Rosi izleteo sa staze posle duela sa Žibernauom, a posle trke mu je poručio:
“Nećeš pobediti više ni u jednoj trci u karijeri”!

Osvetu mu je servirao već u prvoj trci sezone u Herezu. Italijan je žestoka ušao u duel sa Špancem u krivini, odgurnuo ga i izbacio ga sa staze!

Šest godina kasnije, opet u Herezu, Valentino je bio u centru pažnje zbog duela sa Kejsijem Stonerom. Australijanac je te sezone dominantno osvojio titulu, Rosi je sa nejakim Dukatijem zavšio tek na sedmom mestu. Jedina trka koju Stoner nije završio te sezone je bila ona u Herezu zbog sukoba sa Doktorom. Rosi je tako brutalno isekao Stonera da je podleteo pod njega i obojica su izleteli sa staze. Stoner je besneo posle trke:
“Tvoje bolesne ambicije prevazilaze tvoj talenat”, poručio je tada Stoner.

Dakle, nema sumnje da Rosi nije anđeo i da i te kako ume da zagorča život protivnicima. Što samo može da znači da će biti kao pušten s lanca u Valensiji i da nas očekuje spektakularna trka. MOZZART će vam u narednim danim ponuditi i kvote za finalni okršaj sezone u Valensiji....

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images) 


tagovi

Valentino RosiSet ŽibernauMoto gpMaks BjađiKejsi Stoner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara