Odbojkaši Radničkog (©OSS)
Odbojkaši Radničkog (©OSS)

Na krilima pobede u duelu sa Lalama, Kragujevčani jure iznenađenje protiv Arkade

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.22. | 14:46

Da bi izborili prolaz u drugo kolo CEV kupa odbojkaši Radničkog moraju da pobede 3:0 ili 3:1, a onda da dobiju i zlatni set

Izgubili su prvu utakmicu, pa su im sada potrebna čak četiri seta da bi izborili plasman u 2. kolo CEV Kupa. Nimalo jednostavan zadatak ne čeka odbojkaše Radničkog iz Kragujevca, ali momci koje vodi sa klupe Aleksa Brđović veruju da mogu protiv Arkade da naprave iznenađenje u Hali Jezero (18 časova).

S obzirom na to da su prvi obračun izgubili rezultatom 3:0 na gostujućem terenu, u revanšu moraju da trijumfuju 3:0 ili 3:1, a potom i da dobiju zlatni set koji se igra do 15, ukoliko žele da prođu u drugu rundu.

Izabrane vesti

Rumunskoj ekipi su samo dva seta potrebna da overe plasman dalje... Ali, domaćin je naoštren da pokaže mnogo više nego na prvom susretu.

Prava uvertira za ovaj okršaj bio je duel sa Vojvodinom prethodnog vikenda u prvenstvu Srbije, koji su Kragujevčani dobili maksimalnim rezultatom.

"Nakon pobede protiv višestrukog šampiona Vojvodine, u goste nam dolazi dužnik iz premijernog susreta CEV Kupa, koga dočekujemo puni elana i uz veliku želju i motiv da im se revanširamo za poraz u Rumuniji i da nastavimo dalje takmičenje u Evropi. Maksimalni poraz u prvom susretu nije pravi odnos snaga naše dve ekipe, jer smo u većem delu susreta bili ravnopravan rival", rekao je libero Radničkog Lazar Stašević za klupski sajt.

Veruju momci iz Kragujevca u pozitivan ishod.

"Spremni smo i ako ponovimo kvalitet igre iz utakmice sa Novosađanima, odigramo maksimalno angažovano i disciplinovano, smatram da imamo realne šanse za prolaz u naredno kolo. Pozivam publiku da dođe u što većem broju i podrži nas na evropskom putu", podvukao je Stašević.


tagovi

OK RadničkiCEV KupAleksa Brđović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara