Klaudija Pehštajn (Reuters)
Klaudija Pehštajn (Reuters)

Najstarija sportiskinja na ZOI završila na poslednjem mestu: Rezultat danas nije bitan

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.02.22. | 16:14

Klaudija Pehštajn ušla u istoriju kao jedina žena koja je na ZOI bila osam puta

Neverovatna Klaudija Pehštajn ušla je u istoriju kao prva žena koja je na ZOI bila osam puta.

Nemačka brza klizačica je debitovala na najvećoj sportskoj planetarnoj smotri pre 30 godina. Sve je počelo 1992. u Albervilu... Za tri decenije osvojila je ukupno devet olimpijskih medalja - pet zlatnih i po dve srebrne i bronzane.

Izabrane vesti

Na Zimskim olimpijskim igrama ne samo da je oborila rekord po broju učešća, nego se izdvojila i kao najstarija učesnica sa 49 godina.

Na današnjoj trci na 3000 metara bila je poslednja, ali takav rezultat nije mogao da joj pokvari raspoloženje.

"Nisam bila baš brza, ali sam nasmejana jer sam ostvarila cilj - učestvovala sam na osmim ZOI", uzbuđeno je govorila Klaudija Pehštajn. "Ovo je bilo važno za mene. Juče sam nosila zastavu na ceremoniji otvaranja, to je bio najlepši trenutak u mojoj karijeri. Današnji rezultat nije važan. Želela sam samo da se trkam, da budem ovde i izuzetno sam ponosna".

Nemačka klizačica je propustila samo ZOI u Vankuveru 2010. godine jer je dobila dvogodišnju suspenziju zbog dopinga. Dugo se borila na sudu, negirajući uzimanje bilo kakvih nedozvoljenih supstanci, ali je njena kazna ipak tada potvrđena... Ta situacija ipak nije umanjila sve ono što je ostvarila tokom veličanstvene karijere.


tagovi

Zimske olimpijske igre Peking

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara