Andreas Volf (©Reuters)
Andreas Volf (©Reuters)

Najveća transfer saga leta: Gde će Andreas Volf?

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.06.24. | 12:52

Nemački golman iz Kjelcea posle Magdeburga interesantan i bivšem klubu Kilu

Iskusni Andreas Volf jedan je od najboljih golmana današnjice. Čuvar mreže poljskog Kjelcea ima ugovor sa četom Talanta Dujšebajeva do 2028. godine, ali bi ovog leta mogao da promeni sredinu i vrati se u Bundesligu.

Posle Magdeburga, Volfa želi i Kil, njegov bivši klub iz koga je otišao 2019. godine u redove poljskog velikana, ali s kojom nije uspeo da se popne na krov Evrope. Dva puta je bio vicešampion Starog kontinenta. Nedeljama je postojala priče oko prelaska u nemačkog šampiona Magdeburga. Navodono, Poljaci traže 1.200.000 evra za obeštećenje, što bi bila najveća odšteta u istoriju rukometa.

Izabrane vesti

Voleo bih da se vratim u Bundesligu, da se takmičim s najboljim klubovima svake nedelje, a ne samo u Ligi šampiona”, rekao je nedavno prvi golman Pancera u podkastu Produžetak i pogrejao glasine da se vraća u otadžbinu.

Poslednjih dana u trku se uključio Kil, pišu nemački mediji. Zebre s Baltike neće igrati u Ligi šampiona naredne sezone posle užasne godine i tek četvrtog mesta u Bundesligi (ispred bili Magdeburg, Fikse Berlin i Flensburg). Velikan s Baltika mora da renovira ekipu, ali problem je što Kil neće igrati evroelitu, biće u gubitku za narednu sezonu od 750.000 do 1.000.000 evra, pa je pitanje da li u četvorostrukom šampionu imaju novca za Volfa.

"Kil je kontaktirao Volfa i njegovog menadžera Sašu Bratića", prenosi lokalni medij kn-online, dok Bild piše da su razgovori dve strane u toku.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Navodno, Kil bi mogao da pošalje francuskog reprezentativca Samira Belasena u Kjelce i plati 600.000 evra u zamenu za 33-godišnjeg prvog golmana reprezentacije Nemačke.

U Kil u junu 2025. godine dolazi španski veteran Gonzalo Perez de Vargas iz Barselone. Taj transfer je dogovoren još prošlog leta. Što se tiče Mageburga, tim Beneta Vigerta bi naredne sezone mogao da bude jači za povratnika Nikolu Portnera. Bild piše da do kraja meseca švajcarski reprezentativac treba da dobije suspenziju, ali se očekuje da ne bude Drakonska kazna od nekoliko godina nego samo od tri do šest meseci. Podsetimo, Portner ne igra od aprila. Dva testa su mu bila pozitivna, pa se očekuje i rasplet te situacije.

Kil je ove sezone imao problema s golmanima. To se videlo na finalnom turniru Lige šampiona u Kelnu, kada su u polufinalu protiv Barselone Samir Belasen i Čeh Tomaš Mrkva imali samo četiri odbrane, nasuprot 20 čuvara mreže katalonskog giganta, Emila Nilsena i Gonzala Pereza de Vargasa.

Volf je “flertovao” s bivšim timom i prošle godine, kada je Baltik napustio legendarni Danac Niklas Landin Jakobsen i vratio se u otadžbini, u Olborg.

Naravno da bi mi bila čast da opet nosim dres Kila”, rekao je tada Volf.

Nema sumnje da nas čeka vrelo leto i epilog najveće transfer sage.

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

Andreas VolfRK MagdeburgRK Kil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara