Luis Hamilton (©Reuters)
Luis Hamilton (©Reuters)

Najveći transfer prelazog roka: Luis Hamilton ide u Ferari?

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 11:49

Iako ima dvogodišnji ugovor sa Mercedesom u 2025. mogao bi da promeni boje

Poslednji dan prelaznog roka u najjačim fudbalskim ligama Evrope, ali najveći transfer mogao bi da se realizuje u – Formuli 1. Kako prenose brojni izvori, Luis Hamilton je kontaktirao tim Ferarija sa namerom da ostvari san i pristupi crvenom timu u sezoni 2025. Vest su prvi objavili italijanski mediji, a kasnije je potvrdili i španski, uz napomenu da je Ferari rekao: dobro nam došao!

Dolazak sedmostrukog šampiona bi verovatno podrazumevao rastanak sa Karlosom Sajncom, iako je on pregovarao o produžetku saradnje i posle 2024. godine. Ali kad se javio Hamilton, 29-godišnji Španac, koji je Ferariju doneo poslednju pobedu, prošle sezone u Singapuru, shvatio je da mu je vreme da razmišlja o drugim opcijama.

Izabrane vesti

Hamilton inače ima ugovor sa Mercedesom i za 2025, ali poslednjih godina oni nisu obavezujući za vozače i dozvoljavaju im da promene sredinu. Pa su tako Šarl Lekler i Lando Noris potpisivali večne ugovore sa Ferarijem i Meklarenom, ali “večne” pod znacima navode, jer i jedan i drugi mogu da idu ako performanse bolide ne budu zadovoljavajuće.

Tako bi i Hamilton posle dve godine bez šampionskog bolida mogao da napusti tim za koji vozi od 2013.

Ferari je ipak Ferari, iako već dugo čeka da se vrati na stare staze sjaja. I dalje je najveći, nešto nalik madridskom Realu u fudbalu ili Los Anđeles Lejkersima u košarci. Pokušavao je gazda Džon Elkan iz čuvene familije Anjeli i sa Fernandom Alonsom i Sebastijanom Fetelom, ali bezuspešno. Nije tajna da su u prošlosti razgovarali i sa Hamiltonom, ali niko nije pretpostavljao da bi do dogovora moglo da stigne. Nije on još utanačen do detalja, ali Hamilton želi da karijeru završi u timu iz dečačkih snova. A ni Ferari se ne buni.

Što se tiče Sajnca, on bi mogao u Mercedes, Audi, Aston Martin….


 


tagovi

Formula 1FerariMercedesLuis Hamilton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara