(©MN Press)
(©MN Press)

Napašće Pazovčanke triplu krunu! Jedinstvu prva karta za finale, Zvezda ide na letnji odmor

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 20:45

Aktuelne šampionke dobile zanimljiv okršaj na Banjici i stigle nadomak trećeg pehara u sezoni

Prva ulaznica za finale ove sezone je u rukama odbojkašica Jedinstva! Aktuelne šampionke su izbacile Crvenu zvezdu i imaće priliku da brane tron, a ujedno i da napadnu triplu krunu. Uzele su Superkup, Kup - sad im je i titula nadohvat ruke.

Prvi obračun Pazovčanke su završile na domaćem terenu posle četiri seta, a isto su uspele i večeras na Banjici - 3:1 (25:21, 25:17, 16:25, 25:17).

Izabrane vesti

Ko će biti rival Cakovićevoj ekspediciji u borbi za treći pehar nije poznato, jer je Železničar izjednačio u drugoj polufinalnoj seriji protiv TENT-a. Odluka ko prolazi dalje će pasti u ponedeljak kada se igra majstorica u Obrenovcu.

Najzapaženije u pobedničkom taboru večeras su bile Branka Tica sa 21 i Minja Osmajić sa 17 poena. Tamara Miljević je zabeležila 13, Ivana Nedeljković 12, a Mina Dragović osam. U ekipi sa Marakane Malgoržata Jasek se zaustavila na 17, a po osam su imale Jelena Stojić, Saška Đurović i mlada Lana Mijačić.

Ove sezone Minja Osmajić nije bila toliko moćna kao prethodne, ali danas je, posebno u prvom setu pokazala baš ono što se od nje očekuje. Prvo je servisima napravila pometnju u ekipi Crvene zvezde i tako napravila značajnu razliku sredinom uvodnog perioda. Crveno-bele su se malo trgle, vratile u igru, a onda je Minja sa nekoliko poteza na mreži napravila prevagu na stranu gostujućeg tima. Čak devet poena je osvojila, a zanimljivo nijedan iz bloka - što joj je uža specijalnost. Imala je tri asa i napad 9-6. Na njen račun definitivno idu najveće zasluge za dobijanje prvog seta Jedinstva - 25:21.

Na početku drugog perioda bilo je grešaka na obe strane, a prve su do dobrog ritma stigle aktuelne šampionke. Kada su povele 11:8, Gršić je morao da zatraži tajm-aut. Nisu se posle predaha i saveta stvari promenile. Ubrzo je Osmajićeva upisala prvi blok i donela Pazovčankama vođstvo - 13:10. Tada je trener Crvene zvezde zamenio Nikolinu Lukić sa Simonom Mateskom. U tim trenucima potpuno je bila zaustavljena Jelena Stojić, od koje se uz Jasek očekivalo da povuče najviše. Kada je Mina Dragović izblokirala razlika je porasla na 19:14. Igralo je Jedinstvo sve bolje, a sa tribina se čula sve jača podrška gostujućih navijača. Branka Tica je završavala napade u svom stilu, pa su šampionke delovale nezaustavljivo. Kada je Dragovićeva zakucala dve lopte u protivničko polje, bilo je jasno da će set definitivno pripasti Pazovčankama. Tačku je stavila Marija Miljević blokom - 25:17.

Ulaskom Lane Mijačić Zvezda se trgla u trećem setu. Mlada igračica je unela dobru energiju, demonstrirala i napadačke i blokerske kvalitete, pa su crveno-bele zahvaljujući njoj povele 8:4. Umesto da iskoriste to što su stekle, domaće su dozvolile da im padnu dve lopte prebačene prstima u zadnji deo terena - ekspresno su Pazovčanke izjednačile na 9:9. Ipak, posle greške Tamare Miljević, pa onda i bloka na Branki Tici - ponovo je Zvezda pobegla na plus četiri. Lana je u završnici seta napravila Jedinstvu velike probleme sa servisa, a kad je proradio i blok Gršić je mogao da bude zadovoljan jer je na semaforu pisalo 25:16 za njegovu ekipu.

Shvatile su Cakovićeve devojke da Zvezda ima čime da im zapreti večeras, pa su morale da zaigraju još bolje nego u prva dva seta. Ivana Nedeljković je bila sve opasnija i sigurnija, a Osmajićeva, Tica i Dragovićeva su samo nastavile tamo gde su stale u prvom delu meča. Tamari Miljević ovo nije bilo napadačko veče, ali je uhvatila neke važne lopte u odbrani i postavila blok za 14:9. Kad je Zvezda počela da preti ponovo, Miljevićeva je sa korekcije konačno počela i da napada kako zna. I to je onda definitivno bio kraj. Jedinstvo ide u novo finale, a crveno-bele na letnji odmor.

POLUFINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠICE

Crvena zvezda - Jedinstvo 1:3 (prvi meč 1:3)

Železničar - TENT 3:0 (prvi meč 0:3)

***serija se igra na tri pobede


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaŽOK Jedinstvo Stara PazovaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara