Rukometaši Francuske (©Reuters)
Rukometaši Francuske (©Reuters)

Ne menja se rukometni poredak: Panceri pretili, ali moraju još da rastu, Francuzi su supersila

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 22:30

Galski petlovi furioznom igrom u nastavku dobili Nemačku u Gdanjsku sa 35:28 u poslednjem četvrtfinalnom duelu. Blistao na golu Remi Desbone sa 15 odbrana, sjajni pivotmeni Fabregas i Turna bili prevaga u napadu

Svetski rukometni poredak se ne menja. U borbi za medalju ostaju četiri reprezentacije koje su se i pre dve godine u Egiptu borile za odličja – Danska, Španija, Švedska i Francuska. Iste zemlje su i prošle godine u Budimpešti igrale polufinale Evropskog prvenstva.

Poslednji polufinalista je Francuska. Galski petlovi su pobedili Nemačku u Gdanjsku sa 35:28 (16:16). Panceri su pretili, vodili su do 40. minuta. Sjajni su bili Juri Knor i Johanes Gola, na golu je briljirao Andreas Volf, ali francuska gol-mašina se probudila u poslednjih dvedesetak minuta. Serijom 4:0, tim Gijoma Žila je preokrenuo rezultat i na kraju ostvario na kraju ubedljiv trijumf.

Izabrane vesti

Junak meča bio je golman Remi Desbone koji je zaključao mrežu Trikolora u drugom poluvremenu. Zaustavio je čak 15 udaraca četi Alfreda Gislasona, skidao zicere sa šest metara Greckiju, Knoru, Vackeu. Knor i drugovi su imali dosta tehničkih grešaka, u 52. minutu su Francuzi stigli na +5 – 29:24 i tu je bio kraj nemačkog otpora. U petak će na noge domaćinu Švedskoj u paklenoj atmosferi u Stokholmu. Jedan od domaćina šampionata je u prestonici lako dobio Egipat sa 26:22.

U trenucima kada su pravili razliku fantastičan je na crti bio pivotmen Barselone Ludovik Fabregas. On je sa pet golova bio najefikasniji igrač u pobedničkom timu. I njegov partner na poziciji pivotmena, Nikola Turna, bio je odličan, četiri puta je zatresao mrežu, bez promašaja. Nedim Remili, Melvin Ričardson i Kentin Mae su pogodili mrežu po četiri puta, a po tri su delo Nikole Karabatića i Dike Mema.

Kapiten Nemačke, pivotmen Johanes Gola je sa šest pogodaka bio najbolji kod Pancera, dok je srednji bek Juri Knor bio precizan pet puta. Andreas Volf je imao 15 odbrana, blistao je u prvih 30 minuta, ali nedovoljno da se sruše razigrani Trikolori. Štajnert i Lukas Mertens su se upisali po četiri puta u strelce.

Obe selekcije koje su pobedile Srbiju u grupnoj fazi su eliminisane u četvrtfinalu i neće se boriti za odličja. Ostaje Vikinzima i Pancerima borba za plasman od petog do osmog mesta, dok Francuzi napadaju zlato. Nisu došli na šampionat kompletni, fale čak sedmorica igrača, ali i dalje je to supersila koja igra atomski rukomet.

SVETSKO PRVENESTVO - ČETVRTFINALE

Sreda

Danska - Mađarska 40:23 (21:12)

Norveška - Španija 34:35 p. p. (25:25, 13:12)

Švedska - Egipat 26:22 (14:9)

Francuska - Nemačka 35:28 (16:16)

PAROVI POLUFINALA - GDANJSK I STOKHOLM

Petak

18.00: Francuska - Švedska

20.30: Španija - Danska


tagovi

Rukometna reprezentacija FrancuskeSvetsko prvenstvo u rukometurukometna reprezentacija nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara