Kimberli Drevnjok (©FIVB)
Kimberli Drevnjok (©FIVB)

Ne pomaže ni Kimberli, Subotičanke bolje od Radničkog; Sjajna partija oporavljene Vanje Ivanović

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 22:39

Pobede su večeras zabeležile ekipe Spartaka, Uba i Železničara

Tokom prethodnih nedelja redovno su se odlagale utakmice Superlige. Tri meča su večeras nadoknađena. U pitanju su dueli Ub - Inđija, Železničar - Partizan i Spartak - Radnički.

Najdramatičnije je bilo u Subotici, gde su domaće igračice uspele da zaustave fenjeraša - 3:2 (23:25, 25:23, 25:16, 23:25, 15:5).

Izabrane vesti

Radnički se dobro držao, predvodila ga je Nemica Kimberli Drevnjok, ali u petom setu nije imao nikakve šanse. Sara Klisura i drugarice ostavile su protivnice na samo pet poena, osvojile taj-brejk i tako uzele dva bitna boda.

Najefikasnija u ekipi Dejana Desnice bila je Klisura sa 24 poena. Ana Jeković je zabeležila 17, a Iva Džaković 16. U poraženom taboru Drevnjok je upisala 26 (napad 70-24).

Posle ovog meča Spartak ima skor 4-10, dok je Radnički zakucan na dnu sa učinkom 0-14. Šansu za prvu pobedu moraće da čeka u nekom narednom meču...

Večeras su do tri boda stigli Ub i Železničar. Ubljanke je do ubedljivog trijumfa protiv Inđije predvodila Anet Barbara Benitez sa 20 poena, uz odličan napad 23-17 (74 odsto). U poraženom timu izdvojila se Teodora Isailović sa 12 poena.

Železničar je dozvolio Partizanu da uzme set, ali više od toga crno-bele nisu mogle. U ekipi iz Lajkovca veoma dobra je bila Vanja Ivanović, koja se vraća posle teške povrede kolena. Ona je večeras zabeležila 23 poena (napad 27-17, tri asa, tri bloka) što je učinilo najboljim akterom meča.

Jovana Zelenović je pratila sa 21, Ljubica Milojević je imala 12, a Ksenija Tomić deset. U Partizanu po 17 poena zabeležile su Isidora Rodić i Anja Krulj.

PRVENSTVO SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

Odložene utakmice 13. i 15. kola

Ub - Inđija 3:0

Železničar - Partizan 3:1

Spartak - Radnički 3:2



tagovi

Kimberli DrevnjokŽOK Radnički BeogradSuperliga Srbije u odbojciŽOK Spartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara