Bianka Buša i Jelena Blagojević (MN Press)
Bianka Buša i Jelena Blagojević (MN Press)

Nekad saigračice, sada protivnice: Blagojevićeva protiv neporažene Buše

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.12.21. | 11:12

U utorak, sredu i četvrtak na programu treće kolo Lige šampiona za odbojkašice

Navikle su Jelena Blagojević i Bianka Buša da igraju u istom timu, a večeras će morati da istrče na teren kao protivnice. U trećem kolu Lige šampiona Rešov će na domaćem terenu dočekati Lokomotivu iz Kalinjingrada. Težak zadatak će imati poljski vicešampion jer mu na megdan izlazi rival koji ove sezone ne zna za poraz.

Ekipa koju je u letnjem prelaznom roku pojačala srpska reprezentativka Bianka Buša je u fantastičnoj seriji pobeda. U prvenstvu Rusije Lokomotiva drži prvo mesto sa skorom 11-0, u Ligi šampiona ima dve maksimalne pobede, a u Kupu se plasirala u polufinale... Danas će od 18 časova Rešov pokušati da uradi ono što niko ove sezone nije uspeo.
"Lokomotiva je jedna od najjačih ekipa u našoj grupi, igraju odbojku na drugačijem nivou. Znam da su u ruskoj ligi pobedili sve, srušili su i Prometej i Drezden. Imamo veliki motiv da ih pobedimo", rekla je za "nowiny24.pl" kapiten Rešova Jelena Blagojević. "Ako to budemo uradili, bićemo prvi tim kome je to pošlo za rukom od starta sezone. Neće biti lako - imaju odlične igračice. Predvode ih Voronkova i Malvina, one su lideri pa moramo da se fokusiramo na njih i da pokušamo da ih zaustavimo. Nadam se da će doći navijači da nas podrže. Ovo nam je poslednja utakmica u 2021. godini, pa bi bilo dobro da bude mnogo ljudi na tribinama".

Izabrane vesti

Okršaj Rešova i Lokomotive je derbi grupe A, jer su oba tima do sada ostvarila po dve pobede. Poljski predstavnik ima pet bodova na drugom mestu, a ruska četa maksimalnih šest na vodećoj poziciji. Drugi duel trećeg kola u ovoj grupi igraju Prometej Dnjepro i Drezden u sredu od 19 časova. Nemački i ukrajinski klub će tražiti put ka prvom trijumfu u eliti ove sezone.

Odbojkašice Monce (CEV)Odbojkašice Monce (CEV)

U grupi B će Monca koja ima skor 1-1 dočekati Salo - tim sa samo jednom osvojenim setom u Ligi šampiona (skor 0-2). Italijanska ekspedicija, u kojoj su srpske odbojkašice Katarina Lazović i Brankica Mihajlović, veliki je favorit protiv finskog kluba.
"Ovo je utakmica koju ne treba olako da shvatimo, prvo zato što nema lakih mečeva", rekao je trener Monce Marko Gaspari. "Ako igrate loše i pravite greške, onda ćete olakšati protivniku. Mi želimo da uradimo upravo suprotno, da odigramo dobro jer nam je jasan cilj da prođemo u naredni krug".

U utorak su na programu još dve utakmice: THY - Liberec i Dinamo Kazanj - Marica Plovdiv. Naš jedini predstavnik u Ligi šampiona za odbojkašice - Ub, treće kolo igra u sredu od 18 časova na domaćem terenu protiv mađarske Niređhaze.

LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE, TREĆE KOLO

Grupa A

Utorak

18.00: Rešov - Lokomotiva Kalinjingrad

Sreda

19.00: Prometej Dnjepro - Drezden

Grupa B

Utorak

19.00: Monca - Salo

Sreda

19.00: Miluz - Vakifbank

Grupa C

Utorak

16.00: THY - Liberec

Četvrtak

19.00: Dinamo Moskva - Novara

Grupa D

Utorak

17.00: Dinamo Kazanj - Marica Plovdiv

Četvrtak

19.00: Beziers - Fenerbahče

Grupa E

Sreda

18.00: Ub - Niređhaza

Četvrtak

18.00: Hemik - Koneljano





tagovi

Brankica MihajlovićMoncaKatarina LazovićJelena BlagojevićBianka Buša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara