(©Reuters)
(©Reuters)

Nekad sila, danas suvi prosek: Argentinci razneli Makedoniju, ukrstiće sa Srbijom!

Vreme čitanja: 4min | uto. 17.01.23. | 19:41

I treći put na Svetskom šampionatu poražen je tim Kirila Lazarova, malo je nedostajalo da razlika opet bude dvocifrena...

Ne tako davno drhtale su i najmoćnije reprezentacije sveta kada udare na Kirila Lazarova i saigrače do “zuba naoružane”. Nije im bilo svejedno, krv su prolivali u nokaut fazi kako bi prošli u završnicu, a danas... 

Od te Makedonije ništa ne ostade. Nije ni bleda senka tima koji je mnogima zagorčavao život. Nekada redovan učesnik druge faze najvećih takmičenja, danas suvi prosek. Makedonija je na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj bila džak za udaranje, nemoćna da išta promeni i pobije se za prolaz. Poraz za porazom. I to teški. Posle Norveške i Holandije, i Argentinci su joj udalili packe, izbacili je sa planetarne smotre i ukrstiće sa Srbijom u narednoj fazi - 35:26 (18:11).

Izabrane vesti

I ne samo da Makedonci nisu ostvarili nijednu pobedu na šampionatu, doživeli su fijasko. Nisu bili ni blizu prolaza. Dva puta su poraženi dvocifrenom razlikom, Argentinu su u poslednjim sekundama sveli na jednocifrenu. Pozivao je Kiril Lazarov na zbijanje redova posle salvi zvižduka koje su rukometašima uputili navijači sa tribina u Krakovu, ali zasigurno nije mislio da će maksimalan produkt biti “minus devet”.

Sanjao je gazda Kire pobedu i prolaz, vratiće se sa gorkim ukusom u ustima u domovinu... Selektorski mandat izvesno ovako nije zamišljao. 

Podnela je loše Makedonija smenu generacija, ali treba biti pošten i reći da je duže vreme u padu. I generacija na zalasku bila je u silaznoj putanji, nije bila na nivou iz prve polovine prethodne dekade kada je u periodu slava, posle ispadanja naših rukometaša, umeo da nam zaigra brk kada Kiril Lazarov ili Stojanče Stoilov jednom fintom podignu kompletnu odbranu ili prodaju cepelin sa krila na krilo. 

Nije to ta Makedonija.

(©Reuters)(©Reuters)

I verovatno bi Kirilu Lazarovu lakše palo da je mogao da utrči na teren, da je uporedo bio i igrač i selektor. Jer, baruta u njemu i dalje ima, iako je zenit davno prošao. Ovako se samo jeo kraj linije, pocupkivao, kršio ruke i izdavao direktive... Nisu dopirale do njegovih momaka. Ili nisu bili u stanju da ih sprovedu u delo. 

Makedoniji fali i iskustva i kvaliteta.

Možda vremenom sve dođe na svoje, ali ako se po jutru dan poznaje... Načekaće se na završnicu. 

Sve skupa u odlučujućoj utakmici na Svetskom prvenstvu imali su makedonski golmani pet odbrana?! Nikola Mitrevski tri, Martin Tomovski jednu manje. A, Argentinci su promašili samo šest šuteva. Drugačije nije ni moglo da se završi. Debakl je bio neminovan. 

Argentinski kapiten Dijego Esteban Simone nastavio je da razara protivničke odbrane. Ponovo je bio nemilosrdan. Centralni bek Monpeljea je ispalio je devt projektila - osam je završilo u mreži. Čak četiri sa preko ddevet metara je uputio i svi su bili hirurški precizni! 

Poigravao se i Federiko Pizaro, strelac pet golova, kao i Arijel Pablo Simone. Upisao je četiri gola, šut nije promašio. Kod Makedonaca je najviše nešto pokušavao da promeni Filip Taleski. Postigao je pet golova, realizacija akcija bila mu je ispod 50 odsto. Izostale su asistencije Filipa Kuzmanovskog, ali je imao četiri gola. Doduše, tri iz sedmerca. 

Jedino je još Žarko Peševski uspevao da koliko-toliko naudi Argentincima, na postavljenu odbranu južnoameričke selekcije nikonije znao kako da reaguje. Do poluvremena nestale su i šanse Makedonaca za prolaz u narednu fazu. Sada slede preispitivanja, analize...

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE U ŠVEDSKOJ I POLJSKOJ – 3. KOLO

Utorak

GRUPA E (KATOVICE)

Alžir - Nemačka 21:37 (9:16)

20.30: (4,00) Katar (8,50) Srbija (1,35)


GRUPA F (KRAKOV)

Makedonija - Argentina 26:35 (11:18)

20.30: (5,20) Holandija (11,0) Norveška (1,22)


GRUPA G (JENČEPING)

SAD - Egipat 16:35 (7:19)

20.30: (1,80) Hrvatska (hendikep -11,5) Maroko (1,90)


GRUPA H (MALME)

Belgija - Bahrein 28:30 (12:15)

20.30: (1,85) Tunis (hendikep 12,5) Danska (1,85)


Ponedeljak

GRUPA A (KRAKOV)

Crna Gora - Čile 35:33 (20:18)

Iran - Španija 22:35 (11:21)


GRUPA B (KATOVICE)

Slovenija - Francuska 31:35 (14:16)

Poljska - Saudijska Arabija 25:22 (13:12)


GRUPA C (GETEBORG)

Brazil - Zelenortska Ostrva 30:28 (17:15)

Urugvaj - Švedska 12:47 (8:25)


GRUPA D (KRISTIJANŠTAD)

Južna Koreja - Island 25:38 (13:19)

Portugal - Mađarska 27:20 (16:9)



tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija MakedonijeRukometna reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara