Mirko Đurović (©Starsport)
Mirko Đurović (©Starsport)

Nema kraja posrtanja Zvezde: Karlaš uz zvuk sirene sa 11 metara odneo bod u Zrenjanin

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.04.23. | 19:51

Arkus Superliga Srbija: Proleter u Šumicama ostao neporažen – 26:26 u prvom meču 24. kola

Kako se bliži kraju ligaški deo Arkus Superlige, rukometaši Crvene zvezde igraju sve gore i jedva čekaju da se završi još jedna tmurna sezona. Crveno-beli će teško i do petog mesta koje pripada Dubočici, a šanse za plej-of su odavno izgubljene.

Proleter je ostao neporažen u Šumicama – 26:26 u prvom meču 24. kola. Zrenjaninci su uzeli bod koji će verovatno da im znači i opstanak u najboljem društvu. Junak je Ognjen Karlaš koji je u poslednjoj sekundi meča šutem sa 11 metara zatresao mrežu Zvezde.

Izabrane vesti

Pre toga je 10 sekundi pre kraja desno krilo crveno-belih Uroš Kolundžić pogodio za 26:25. Činilo se dovoljno za pobedu, ali posle faula i isključenja Mirka Đurovića ostalo je tri sekunde do kraja, dovoljno da desni bek gostiju pogodi za veliku radost rukometaša Proletera.

Karlaš je bio najbolji akter meča sa devet golova. Odličan je bio golman Miloš Kovačević koji je sakupio 18 odbrana. Osam puta je mrežu Zvezde zatresao Aleksa Skuban. Kod domaćina, vratio se posle mesec dana zbog povrede kapiten Draško Nenadić. Postigao je tri pogotka. Kolundžić je pet puta zatresao mrežu Zrenjaninaca, a desni bek Miloš Bujišić i levo krilo Viktor Matičić po četiri. Dimitrije Jelić je imao osam uspešnih intervencija. 

Dinamo iz Pančeva je nastavio borbu za drugo mesto pred plej-of. Tim Dragana Markovića je lako dobio Rudar u Kostolcu sa 40:32. Krila su bila najefikansnija. Stefan Sunajko je postigao sedam golova, a Miloš Kostadinović šest, dok su po pet puta mrežu zatresli Marko Perović i Danilo Radović. Nemanja Marjanović je imao sedma odbrana. Kod "fenjeraša" najbolji je bio Jovan Stojanović sa pet pogodaka. Golman Miloš Vuković je sakupio 11 odbrana.

Šamot je u Aranđelovcu pobedio Obilić sa 31:28 i zadržao šanse da ostane u Superligi Srbije (ispadaju četiri ekipe).

SUPERLIGA SRBIJE – 24. KOLO

Utorak

Crvena zvezda – Proleter Zrenjanin 26:26 (14:13)

Rudar Kostolac – Dinamo Pančevo 32:40 (13:24)

Šamot – Obilić 31:28 (17:11)

Sreda

18.30: Partizan – Kikinda

19.00: Jugović – Radnički KG

19.30: Metaloplastika - Topličanin



tagovi

RK Crvena zvezdaARKUS ligaRukometna superligaProleter Zrenjanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara