Strahinja Rašović (©Reuters)
Strahinja Rašović (©Reuters)

Nema medalje za Srbiju, ima individualnog priznanja: Rašović najbolji strelac Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 13:33

MVP je Gergo Zalanki…

Dsvetsko prvenstvo je završeno, medalje su podeljene, a Srbija ni na trećem uzastopnom šampionatu nije se našla na podijumu. Zlato je otišlo u Mađarsku, srebro u Grčku, bronza u Španiju. Srpski vaterpolisti su zavrzeli četvrto mesto, a Strahinja Rašović se iz Fukuoke vraća sa individulanim priznanjem.

Levo krilo vaterpolo reprezentacije Srbije proglašeno je za najboljeg strelca Svetskog prvenstva. Strahinja Rašović je na planetarnoj smotri postigao 25 golova i pre finala znalo se da će nagrada otići u njegove ruke.

Izabrane vesti

Furiozno je igrač Vašaša otvorio šampionat. Dao je po šest golova Španiji i Južnoj Africi, u pobedi nad Crnom Gorom se jedanput upisao u strelce. Japancima je spakovao tri gola, a protiv Italijana je odigrao briljantno – četiri gola, plus realizovan odlučujući peterac. U polufinalnom susretu sa Grčkom je dva puta pogodio, jednom više u meču za bronzu sa Crvenom furijom.

Iako je Grčka izgubila u finalu i Soma Vogel odbranio čak četiri peterca, za najboljeg golmana proglašen je Emanuil Zerdevas. Grk je i u polufinalu i u finalu imao po 11 odbrana, skinuo je i peterac Denešu Vargi, dok su Silard Janšik i Gergo Fekete uzdrmali konstrukciju gola. Održavao je Grke u kriznim trenucima i u globalu imao bolji turnir od mađarskog čuvara mreže.

Somi Vogelu izmakla je nagrada, ne i Gergu Zalankiju. Levoruki bombarder je MVP Svetskog prvenstva. Od početka do kraja bio je konstantan, na svakom meču imao konkretan doprinos – golovi, asistencije, blokade. Apsolutno zaslužena nagrada.


tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija Grčkevaterpolo reprezentacija MađarskeStrahinja RašovićEmanuil ZerdevasGergo Zalanki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara