Nenadić se neće boriti za titulu prvaka Evrope, Volf spustio rampu Pari Sen Žermenu

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 20:08

Nemački čuvar mreže prelomio pitanje pobednika drugog polufinala Lige šampiona - 25:24

Ovogodišnju bitku za titulu prvaka Evrope u klupskom rukometu vodiće Magdeburg i Kjelce. Poljski šampion je u žestokom drugom polufinalu Fajnal fora Lige šampiona u Kelnu savladao Pari Sen Žermen posle prave drame u završnici, koju je odlučio sjajni čuvar mreže Andreas Volf - 25:24 (16:14).

Nemački golman je meč okončao sa 12 uspešnih odbrana, a 23 sekunde pre kraja uspeo da odbrani zicer odličnom Luku Stejnsu, spreči ga postigne svoj sedmi pogodak i meč gotovo signurno odvede u produžetke. PSŽ je na kraju zbog nepažnje protivničkih igrača imao još nekoliko sekundi da izvede poslednji napad, ali je praktično iz očaja šutirao Eloim Prandi, pa taj udarac nije bio previše opasan za Volfa.

Izabrane vesti

Kjelce je imalo prednost tokom najvećeg toka utakmice, ali je PSŽ serijom 4:0 sredinom drugog poluvremena došao do kratkotrajne prednosti i uveo meč u neizvesnu završnicu. Poljaci u jednom trenutku šest minuta nisu postigli gol, ali se kasnije ušlo u seriju sedmeraca koje su uspešno koristili Igor Karačić i Arkadijuš Morito.

Srpski as Petar Nenadić za sada ostaje na svom jednom finalu, onom iz 2019. godine kada je sa Vespremom poražen od Vardara. Večeras nije bio u svom prepoznatljivom ritmu, iako je bio starter i imao zapaženu minutažnu u prvom poluvremenu. Postigao je jedan gol iz pet šuteva i ostvario jednu asistenciju.

Velika važnost meča poprilično je vezala ruke igračima obe ekipe, pa smo gledali znatno slabiji kvalitet rukometa nego u okršaju Barselone i Magdeburga. Golovi su uglavnom predstavljali plod kvalitetnih individualnih rešenja, pa je praktično bilo suđeno da pitanje pobednika prelomi neko od golmana sa obe strane. Isti broj odbrana kod Pari Sen Žermena imao je i Adreas Palička, a dva puta je sedmerce zaustavljao i Janik Grin. Ipak, onda kada je bilo najvažnije ključni faktor bio je Volf.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Aleks Dujšebajev, koji se šest puta upisao u strelce iz devet upućenih udaraca. Potpuno identičan učinak sa druge strane imao je Luk Stejns.

LIGA ŠAMPIONA - FAJNAL FOR (KELN)

Polufinale:

Subota

Magdeburg - Barselona 40:39 p. p. (38:38, 31:31, 16:18)

PSŽ - Kjelce 24:25 (14:16)

Nedelja:

Za treće mesto:

15.15: Barselona - Pari Sen Žermen

Finale:

18.00: Magdeburg - Kjelce



tagovi

RK KjelceRK Pari Sen ŽermenPetar NenadićAndreas VolfRukomet LŠ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara