Petar Nenadić ©Reuters
Petar Nenadić ©Reuters

Nenadićev rafal uništio Vislu, Kukića 19 sekundi delilo od Dinamovog heroja

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 21:08

Zapaženo veče srpskih igrača u rukometnoj Ligi šampiona

Srpski rukometni as Petar Nenadić imao je najefikasnije veče u dosadašnjem toku Lige šampiona, pošto je u ubedljivom slavlju svog Vesprema nad Vislom Plock (32:22) postigao devet golova.

Nenadić je do uloge najefikasnijeg aktera utakmice stigao iz ukupno 13 upućenih udaraca ka golu rivala, a mađarski šampion je pitanje pobednika praktično rešio na početku drugog poluvremena kada je stigao do 11 golova prednosti (21:10). Jedino što su gosti do kraja meča uspeli da urade bilo je da spuste prednost domaćina na šest golova (23:17), ali je to bilo kratkog daha, pošto je opet usledila serija Vesprema na krilima nezaustavljivog Nenadića.

Izabrane vesti

Pet golova za pobednički tim postigao je Andreas Nilson, dok je Vladimir Cupara imao tri odbrane iz ukupno šest protivničkih udaraca.

Dinamo iz Bukurešta i Zagreb ove sezone su zaduženi za dramatične završnice u Ligi šampiona. Hrvatski šampion nije uspeo da se revanšira za poraz u poslednjim sekundama utakmice od pre nešto više od mesec dana, ali je golom Karpa Sirotića 19 sekundi pre kraja meča izborio vredan remi u Bukureštu i sprečio ekipu Ćavija Paskvala da stigne do pete pobede u sezoni, odnosno četvrte uzastopno - 27:27 (14:13).

Taj pogodak Sirotića ujedno je sprečio i srpskog reprezentativca Lazara Kukića da bude heroj utakmice. Naš rukometaš je 41 sekundu pre kraja utakmice postigao svoj četvrti gol na meču, za vođstvo Dinama od 27:26. Ipak, Zagrepčani su iskoristili svoj poslednji napad na meču i došli do izjednačenja. Dinamo je imao poslednji napad na utakmici, ali je udarac Gurbinda Martineza bio neprecizan.

Zagreb je osvojio bod, ali trener hrvatskog šampiona Slavko Goluža ima mnogo razloga za nezadovoljstvo, pošto je njegova ekipa početkom drugog poluvremena vodila sa četiri gola razlike (19:15) i delovalo je da ima otvoren put ka pobedi, ali se u finišu sve preokrenulo u korist domaćina.

Najefikasniji u Dinamu bio je Andrej Akimenko sa šest datih golova, dok su po jedan manje postigli Negru i Ali Zejn. Zagreb je u svojim redovima imao najefikasnijeg igrača utakmice Timora Dibirova, koji je postigao sedam golova. Ivan Čupić je dao dva manje, dok se Stefan Dodić jednom upisao u strelce.

LIGA ŠAMPIONA – 9. KOLO:

GRUPA A

Sreda

Magdeburg - Gudme 36:34 (20:17)

Porto - PSŽ 33:35 (17:16)

Četvrtak

Dinamo Bukurešt - Zagreb 27:27 (14:13)

Vesprem - Visla Plock 32:22 (17:9)

GRUPA B

Sreda

Celje - Elverum 29:26 (15:13)

Seged - Kjelce 28:31 (13:16)

Četvrtak

Kil - Nant 37:33 (20:18)

Barselona - Olborg 32:26 (15:16)



tagovi

Petar NenadićLazar KukićEHF Liga šampionaVespremRK Dinamo BukureštRK ZagrebRK Visla Plock

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara