Neven kao vožd: Majstorović novi trener Karađorđa

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.05.22. | 15:17

Posle angažmana u reprezentaciji, doskorašnji odbojkaš Radničkog dobio prvi samostalni posao na klupskom nivou

Rekao je pre dve sedmice da će otvoriti novu etapu u karijeri, a ispostavilo se da su u pitanju dve. Posle angažmana u selekciji Srbije, Neven Majstorović (33) je dobio i prvi samostalni posao u trenerskoj karijeri, pošto je promovisan u šefa stručnog štaba Karađorđa.

Novi superligaš je odlučio da mesto na klupi poveri doskora aktivnom prvotimcu kragujevačkog Radničkog, koji je pre samo nekolkiko dana priključen i sturčnom štabu reprezentacije Srbije u okviru priprema za novo izdnaje Lige nacija.

Izabrane vesti

Klub iz Oplenca je premijerno izborio plasman u elitu tako što je minulo prvenstvo Prve lige okončao na drugoj poziciji, iza Jedinstva iz Stare pazove.

Tokom rada sa reprezentacijompojavila se mogućnosti da preuzmem Karađorđe iz Topole, kao posledica razgovora sa Bojanom Janićem i Aleksom Brđovićem, na najlepši način su mi predočili tu priču. Prateći Prvu ligu Srbije, dok sam igrao za Radnički iz Kragujevca, uočio sam da ekipa iz Topole odlučno korača ka Superligi“, pojasnio je Neven Majstorović.

Na klupskom nivou, najveće uspehe beležio je sa Crvenom zvezdom (titula, dva kupa), pre četiri godine osvojio je i Kup Rumunije (Arkad), a sa reprezentacijom bio pobednik Svetske lige 2016. i zaltni na Evropskom prvenstvu 2019, uz sebro iz Svetske lige 2015. i bronzu sa EP 2017.

Čuo sam sa više strana da je sredina ambiciozna, priča zdrava, atmosfera porodična. Dosta toga me podsetilo na davno vreme kada sam bio u Partizanu, što su možda bile i dve najlepše godine moje igračke karijere, gde uz rezultat koji je uvek prioritet u profesionalnom sportu, imate i drugarstvo, zajedništvo i porodičnu atmosferu kao dominantne vrednosti. U razgovoru sa sa ljudima koji vode Karađorđe shvatio sam da gaje vrednosti poput mojih, tako za mene nije bilo dileme i rešio sam da se latim posla“, dodao je Majstorović kome se nije ispunila želja da igračku karijeru okonča među crno-belima za koje je igrao libera od 2013. do 2015.


tagovi

OdbojkaSrbija odbojkaNeven MajstorovićOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara