Nevena Ignjatović (OKS)
Nevena Ignjatović (OKS)

Nevena Ignjatović: Verujem u čuda, želim među deset na Olimpijskim igrama

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.02.22. | 13:26

"Koleno je dobro, otok je potpuno spao i nemam nikakve bolove", rekla je srpska skijašica

Srpska skijašica Nevena Ignjatović odbrojava dane do početka takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama. Nedavno je doživela povredu kolena, ali će za najvažnije bitke biti spremna. U Pekingu će Srbiju predstavljati u dve discipline - spustu i alpskoj kombinaciji. Prva akcija je zakazana za 15. februar.

Izabrane vesti

"Pad se dogodio, ali srećom mogu da kažem da je to sada već iza mene. Koleno je dobro, otok je potpuno spao, ja nemam nikakve bolove i srećna sam što je to tako", rekla je Nevena Ignjatović u intervjuu za Olimpijski komitet Srbije. "Daću sve od sebe da se što pre vratim. Pratila sam sve i vidim da je sneg prilično gladak i mislim da neće biti problema za mene".

Povreda se dogodila pre dve i po nedelje. Od tog trenutka je plan rada morala da promeni.

"Uz terapije koje imam dva puta dnevno, ubacili smo određene vežbe koje takođe radim dva puta dnevno. Prvo su te vežbe bile slabije i manje opterećujuće za nogu, a već sada mogu prilično da se oslanjam na koleno i na nogu. I ja sam se sama iznenadila da nemam nikakvih problema i to me veoma raduje".

Prvobitni plan Ignjatovićeve je bio da učestvuje u tri discipline, ali je u međuvremenu od jedne ipak odustala - od superveleslaloma.

"Razvijaju se velike brzine i bilo bi veliko opterećenje za nogu. Naravno, kada kažem da su u ovoj disciplini velike brzine, činjenica je da se u spustu razvijaju još veće brzine. Međutim, superveleslalom je mnogo aktivnija disciplina, a i zbog samog vremenskog perioda - s obzirom na to da je supervelelslalom prva disciplina koju bih trebala da vozim - odlučili smo da mi prva trka bude spust koji će se održati 15. ferbuara. Moja omiljena disciplina, a to je alpska kombinacija biće održana 17. februara".

Igre u Pekingu su četvrte u biografiji Nevene Ignjatović. Na prethodnim u Pjončangu zauzela je 14. mesto u alpskoj kombinaciji, dok je u slalomu i veleslalomu bila 26. mesto. Sada joj je teško da prognozira gde bi mogla da završi...

"Sport je nepredvidiv. Ja svakako očekujem da nemam nikakvih problema što se tiče noge i mog zdravlja. Ja bih svakako bila zadovoljna rezultatom koji je bolji od rezultata na prethodnim Olimpijskim igrama. Da se sve ovo nije dogodilo, rekla bih da je to definitivno moguće i radiću na tome. Naravno da bih volela da ostvarim plasman u top 10 na Olimpijskim igrama. Uz sve to što se dogodilo, to bi za mene bio veoma dobar rezultat. Verujem u čuda, idem u Peking veoma pozitivna, raspoložena i daću sve od sebe. Jedva čekam da osetim sneg u Kini i celu atmosferu i nadam se najboljem", zaključila je Nevena Ignjatović.



tagovi

nevena ignjatovićZimske olimpijske igre Peking

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara