Slađana Erić (©MN Press)
Slađana Erić (©MN Press)

Nezadrživi tandem Erić - Gligorić odigrao za desetku: Ub bliži finalu Kupa posle okršaja sa Partizanom

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.12.22. | 20:43

Izabranice Marijane Boričić slavile u prvom meču polufinala u gostima - 3:1

Odbojkašice Partizana dobile su bitku u bloku, a Ub je bio bolji u napadu, na prijemu i servisu. S obzirom na to da su u više elemenata napravile razliku, logično je što Ubljanke slave pobedu u prvom meču polufinala Kupa Srbije - 3:1 (25:19, 24:26, 27:25, 25:22).

Izabranice Marijane Boričić su timskom igrom stigle do bitnog trijumfa, pa ukoliko krajem decembra budu iskoristile domaći teren, overiće kartu za ulazak u finale.

Izabrane vesti

Kao najbolji poenter izdvojila se igračica na poziciji korektora - Anet Barbara Benitez. Kubanka je osvojila 19 poena - 16 iz napada (36-16), jedan iz bloka i dva asa.

Najveću podršku dobila je od srednjih blokera... Nezadrživ je bio tandem Gligorić - Erić. Iskusnija igračica koja nosi kapitensku traku zabeležila je 16 poena, uz odlične procente napada (19-12, 63 odsto). Imala je i tri bloka i jedan as. Gligorićeva je osvojila 17 poena, uz sjajan napad 13-10 (77 odsto). Odservirala je četiri asa i postavila tri uspešna bloka.

Bojana Čelić je završila susret sa 11 poena, a Rada Perović sa osam, od čega sedam sa servis linije. Potpuno je početnim udarcima poremetila protivnika koji nije znao kako da izađe na kraj sa tim servisima.

U poraženom sastavu najefikasnija je bila Ksenija Tomić sa 19 poena. Jedan manje je upisala Ana Krulj.

Po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da obe ekipe imaju po jednu pobedu, finalistu će odrediti bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svakog meča pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. Ako na ovakav način ne može da se odredi pobednik, onda se igra zlatni set.

U drugom polufinalu igraju Železničar i Jedinstvo u sredu od 19 časova u Lajkovcu. Oba revanš susreta na programu su 27. ili 28. decembra.

POLUFINALE KUPA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

Utorak

Partizan - Ub 1:3

Sreda

19.00: Železničar Lajkovac - Jedinstvo Stara Pazova


tagovi

kup srbije u odbojciŽOK PartizanŽOK UbSlađana ErićMarijana Boričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara