(©Reuters)
(©Reuters)

NHL razmišlja o skraćenju sezone i ulasku u 'balone'

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 11:38

Načelni plan je da tokom sezone bude više 'balona' u kojima bi ekipe provodile desetak dana, a onda se odmarale jednu nedelju

Najjača hokejaška liga na svetu NHL i dalje se nada da bi naredna sezona mogla da počne 1. januara 2021, ali, prema svemu sudeći, neće biti 'puna', odnosno razmišlja se da svaka ekipa odigra između 48 i 65 utakmica, umesto 82.

Vrlo je verovatno da će se, zbog epidemiološke situacije, utakmice igrati u nekoliko 'balona' tokom sezone.

Izabrane vesti

"Ekipe će tamo igrati 10-12 dana, a posle toga igrači mogu da provedu jednu nedelju kući s porodicama, pa će onda uslediti novi 'balon'. Imaćemo sve potrebne zdravstvene protokole. Naš 'balon' neće biti toliko efikasan kao NBA, ali verujemo da ćemo, ako sledimo ovaj put, donekle smanjiti rizike. Dakle, ovo je jedan od scenarija koji gledamo", rekao je komesar NHL Geri Betmen.

Vrlo važna pitanja su kako napraviti raspored.

"Jasno je da nećemo moći da premestimo svih sedam kanadskih klubova južno od 49. paralele (granica između SAD i Kanade), pa moramo da razmotrimo alternative. Jedan od problema je prelazak američko-kanadske granice, ali postoje i ograničenja unutar SAD prilikom prelaska iz države u državu, pa moramo da budemo fleksibilni. Budući da je faktor putovanja značajan i neizvestan, možda ćemo morati privremeno da 'promenimo' geografiju, jer odlazak tima sa Floride u Kaliforniju ne bi imao smisla."

Poslednje sezone značajno je pao rejting NHL-a koji se, kao ostale lige, bez prisustva navijača borio sa korona virusom i to u terminu koji je neuobičajen za hokej.

"Pokušali smo da predstavimo igru na takav način da je i bez navijača mogao da se oseti napon i energija. Ali to još nije bilo dovoljno. Pored svega toga, mnogi navijači su bili manje uključeni u gledanje utakmica tokom leta. Sada smo u procesu izrade plana za povratak hokeja, za koji se nadam da će uskoro biti gotov, ali naš drugi cilj je da se vratimo uobičajenom rasporedu dugoročno, kada sezona počinje na jesen i završava se pre jula", pojasnio je Betmen.


tagovi

NHLhokej na ledu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara