Alvaro Granados (©MN Press)
Alvaro Granados (©MN Press)

Ni “D” od derbija: Radnički zaboravio kako rešeta Gruzin, šampion kaparisao prvo mesto na Jadranu

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.01.23. | 21:32

Nika Šušiašvili vodio Novi Beograd do pobede protiv Kragujevčana u Šapcu - 13:6

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Šapca) 

Bajern je davno obesmislio Bundesligu, slično je i Pari Sen Žermen učinio sa Ligom 1. U litvanskoj košarci postoji samo jedan klub - Žalgiris. Dok je u elitnom rangu italijanskog vaterpola Pro Reko zaveo strahovladu. Na dobrom putu je Novi Beograd da od vaterpola napravi jednosmernu ulicu u Srbiji, ali i u regionu. 

Izabrane vesti

Stvorio je na “11. aprilu” savršene uslove za rad, već u prvoj ozbiljnoj sezoni podigao dva trofeja - nije mnogo nedostajalo da se u vitrinama nađe i pehar Lige šampiona - i nadogradio ekipu. Deluje srpski i regionalni šampion nezaustavljivo kada je fokusiran na jedno takmičenje, pogoduje mu turnirski sistem Jadranske lige i sve je bliže tome da izbori novu organizaciju Fajnal-fora. Radnički se pokazao kao naozbiljniji takmac Novom Beogradu, ali u meču u kome je ulog bilo prvo mesto nije ni okrznuo šampiona. Ni “D” od derbija u Šapcu - 13:6.

Postarao se Novi Beograd da Šapčani osete na svom bazenu pored legendarne hale “Zorka” delić magije koju donose učesnici Lige šampiona, ali i da ubije draž modernog srpskog derbija. Diktirao je tempo, pokazao svu napadačku raskoš i “ubio” utakmicu. Ni drugi kvartal nije bio gotov, a tim Živka Gocića imao je pet golova prednosti. Nijednom otkako su novobeogradski i kragujevački klub počeli da odlučuju o raspodeli trofeja na Balkanskom poluostrvu Radnički nije bio toliko nemoćan. 

Umnogome je tome doprinelo odsustvo Lazara Dobožanova, najboljeg golmana Jadranske lige. Umeo je u prošlosti da uđe u seriju, da čita poteze spoljne linije Novog Beograda i intervencijama okrene tok utakmice. Stefan Todorovski je imao nekoliko izvrsnih odbrana protiv Šapca, ali šuterima vicešampiona Evrope nije uspevao da uđe u udarce. 

Da će utakmica biti jednostrana, da će dominirati beogradski sastav nagovestio je fenomenalnim lobom Dimitrios Skumpakis. Grčki bek dao je krila regionalnom prvaku, napravio je dobru uvertiru, a nadovezao se Dušan Mandić. Vodio je obračune sa Markom Radulovićem, na iskustvom dolazio do prednosti u duelima sa reprezentativnim kolegom, i sve to radio sa osmehom na licu. 

Nikola Lukić (©MN Press)Nikola Lukić (©MN Press)

Pucala je desna defanzivna strana Radničkog, otvarale su se pozicije za šut Vasiliju Martinoviću, Radomiru Drašoviću i Angelosu Vlahopulosu. Dok je kod Kragujevčana isključivo Nikola Lukić pronalazio uglove. Nije mogao najbolji strelac Radničkog da sakrije nezadovoljstvo u pojedinim momentima zbog loših odluka koje je donosio čitav tim. Što u fazi napada, što u odbrani. 

I ponovo su izabranici Uroša Stevanovića zaboravljali na Niku Šušiašvilija. Od trekutka kada je došao u Novi Beograd, reprezentativac Gruzije od derbija do derbija sa Kragujevčanima biva jak adut. Dobijao je loptu kada se odbrana pomerala udesno i nije okleva. Surovo se ekipa Živka Gocića revanširala Radničkom za poraz u Superligi Srbije i u velikom stilu najavila bitku za prvi trofej u sezoni. 

Odigraće Radnički i Novi Beograd utakmicu u Ligi šampiona i okrenuti se pripremi za Fajnal-for Kupa Srbije. Kragujevčani brane krunu, ali pred potencijalni novi duel novobeogradski klub bolju uvertiru nije mogao da poželi. Jedina briga za Živka Gocića jesu povrede Nikole Jakšića i Strahinje Rašovića.

RASPORED TREĆEG TURNIRA JADRANSKE LIGE: 

GRUPA ŠABAC 

Četvrtak

Novi Beograd - Partizan 14:8

Radnički - Šabac 9:6

Crvena zvezda - Mladost 10:10

Petak

Partizan - Mladost 9:10

Crvena zvezda - Šabac 12:10

Novi Beograd - Radnički 13:6

Subota

09.45: Crvena zvezda - Novi Beograd

11.30: Mladost - Radnički

13.15: Partizan - Šabac 

GRUPA ŠIBENIK 

Četvrtak

Jug - Mornar 17:5

Jadran ST - Jadran HN 15:11

Solaris - Primorac 13:9

Petak

Mornar - Primorac 14:10

Jadran HN - Solaris 8:8

Jug - Jadran ST 14:11

Subota

10.00: Jug - Solaris

11.45: Jadran ST - Primorac

13.30: Jadran HN - Mornar



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK Novi BeogradVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara